Naar inhoud

Nieuws

Doortocht Roparun - 19/5/2013 - Verkeersregelingen

De Roparun is een estafetteloop van ca. 520 km van Parijs naar Rotterdam. Met deze sportieve prestatie in teamverband willen de lopers geld inzamelen voor mensen met kanker. De start wordt gegeven op zaterdag 18 mei in Parijs en de aankomst is voorzien op maandag 20 mei in Rotterdam.

 

De Roparun 2013 maakt op zijn doortocht in Dendermonde tussen zo 19/5 om 19.30 u. en
ma 20/5 om 7.30 u.
Het parcours loopt langs de Volaardestraat, Torrestraat, Buisstraat, P. Claeysstraat, Burg. Potiaulaan, Sint-Gillislaan, viaduct, Brusselsestraat, Vlasmarkt, Ridderstraat, Grote Markt, Justitieplein, Kerkstraat, Lodewijk Dosfelstraat, Noordlaan, Martelarenlaan en via Zeelsebaan naar Zele.

 

We willen alle lopers een sfeervol onthaal bezorgen, maar we verwelkomen speciaal het Team83, met Dendermondse deelnemers. In eerste instantie doen we een beroep op de inwoners langs het parcours om hun huizen te bevlaggen en de deelnemers aan te moedigen met een spontaan applaus.

 

Daarnaast maken we van deze doortocht een onvergetelijke gebeurtenis met een avond vol animatie op de Vlasmarkt. U kunt samen met de kinderen deelnemen aan sportieve activiteiten en genieten van optredens, in afwachting op de komst van de lopers.

 

Evenement Roparun op de Vlasmarkt

 

De toegang tot de Vlasmarkt is gratis, maar voor de animatie vragen we een kleine bijdrage.

De opbrengst gaat volledig naar Stichting Roparun, die het geld besteedt aan projecten die zich toeleggen op palliatieve zorg van kankerpatiënten.

We nodigen u uit om een kijkje te komen nemen of deel te nemen met de kinderen.

 

Meer informatie over de (sport)activiteiten kan u via de sportdienst van Dendermonde verkrijgen,
tel. 052-21 06 12 of sportdienst@dendermonde.be.

.

Programma Vlasmarkt

17.00 u.

Start activiteiten doorlopend tot 20 u. - Afhalen   stempelkaart tot 20 u.

17.30 u.

Kidsrun 6 – 8 jarigen

18.00 u.

Kidsrun 9 – 14 jarigen

19.00 u.

Dansdemonstratie Dansateljee

19.45 u

Doortocht eerste lopers Roparun

20.00 u.

Optreden Abattoir   Blues

22.00 u.

Optreden Please   Don’t Kill The Clown

Vanaf 1.30 u.

Slotparty met DJ Jan Van Gaver

Van 19.30 tot 7.30 u.

Doortocht Roparun lopers

 Doorlopend:    Een hapje en een tapje…sportstanden, springkastelen, schminken, …

Duiktank voor de + 14 jaar (2 EUR)

 

                 

 

Stempelkaart voor kids – 2 EUR

Kinderen kunnen deelnemen aan alle activiteiten: o.a. atletiek, lopen, springen op onze kastelen, voetbal, basketbal, korfbal, taekwondo, wushu, … Ze krijgen hiervoor telkens een stempel. Wanneer ze hun stempels hebben verzameld, kunnen zij een verrassingszakje afhalen.

 

VERKEERSMAATREGELEN

 

  • Het verkeer op het parcours zal zijn normale gang kunnen gaan aangezien de lopers grotendeels gebruik maken van het voet- en/of fietspad. Enkel in het centrum van Dendermonde gelden speciale verkeersmaatregelen voor een animatieprogramma in de omgeving van de Vlasmarkt:
  • Om een veilig verloop van deze activiteit te garanderen, zijn diverse verkeersmaatregelen van kracht
  • In de Brusselsestraat, vanaf rotonde Oude Vest naar de Vlasmarkt alsook op Vlasmarkt zelf:
  • parkeerverbod van zo 19/5 om 9 u. tot ma 20/5 om 4 u., eenrichtingsverkeer vanaf 10 u. mogelijk, afsluiting van zo 19/5 om 13.30 u. tot ma 20/5 om 4 u.
  • De Vlasmarkt wordt eveneens afgesloten voor alle verkeer aan de Vlasmarktbrug/Kon. Astridlaan.
  • Sint-Jorisgilde van Gildenhof tot Vlasmarkt: afgesloten op zo van 13.30-20 u.
  • Een plaatselijke kidsrun vindt plaats tussen 17.30 en 18.30 u. met start en aankomst in de Sint-Jorisgilde en loopt langs de Sint-Rochusstraat en Gildenhof terug naar de Sint-Jorisgilde. Gedurende de wedstrijden worden de straten afgesloten voor het verkeer. Er geldt parkeerverbod in de Sint-Jorisgilde, Sint-Rochusstraat en Gildenhof op zo 19/5 van 17 tot 20 u.
  • Om de toegankelijkheid van de Werf en Koningin Astridlaan te garanderen, wordt het eenrichtingsverkeer in de Dijkstraat tijdelijk tweerichtingsverkeer van zo 19/5 om 13.30 u. en ma 20/5 om 4 u. In de Dijkstraat zal tevens parkeerverbod worden ingesteld van zo 12.30 u. tot ma 4 u.

 

We hopen dat de derde editie van ‘Doortocht Roparun Dendermonde’ opnieuw een fantastisch feest wordt met een massale opkomst om de lopers te komen aanmoedigen!

 

Datum van het bericht: 14-05-2013
Huidig nieuwsoverzicht