naar top
Gemeente Dendermonde

Assistentiewoningen Zilverpand en Klein Kwartier

Het Agentschap Zorg en Gezondheid bracht ons op de hoogte van wijzigingen in de maatregelen voor de Groepen van Assistentiewoningen (GAW):

  • Alle niet-medische contactberoepen zijn sinds 1 november 2020 gesloten en mogen het gebouw niet betreden:
    • Voetverzorging, met name de specialistische behandelingen, zoals de behandeling van een risicovoet, waarbij door een ziekte (bv. diabetes) of andere oorzaken (bv. ouderdom) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties, mag enkel uitgevoerd worden door een podoloog. Alleen die pedicures die noodzakelijk zijn, mogen nog uitgevoerd worden, dus geen cosmetische behandelingen of andere behandelingen van de voet die niet noodzakelijk zijn. De podoloog kan enkel langskomen op afspraak en werkt enkel één op één. De afspraken van de pedicure die langskomt in het gebouw worden geannuleerd.
    • Kappers mogen het beroep niet uitoefenen, niet in een kapsalon, maar ook niet individueel als zelfstandige.
  • Alle bezoekers, zowel de mantelzorger als de extra bezoeker, dragen altijd een eigen chirurgisch mondmasker. Het dragen van een stoffen mondmasker is niet langer toegelaten.
  • Bewoners worden gevraagd het aantal sociale contacten tot het absolute minimum te beperken.
  • Bezoek vindt bij voorkeur plaats in openlucht. Per flat is er één mantelzorger en één vaste bezoeker toegelaten. Deze personen werden geregistreerd. Als u bezoek wenst te ontvangen in de flat, is er maximum 1 persoon toegelaten. Als het bezoek binnen plaatsvindt, moet u de ruimte altijd voldoende verluchten en een mondmasker dragen. Houd altijd 1,5 meter afstand.
  • De cafetaria van GAW Zilverpand en GAW Klein Kwartier is vanaf 20 januari gesloten. De polyvalente zaal kan enkel nog gebruikt worden om op werkdagen maaltijden aan de bewoners aan te bieden.
  • Het verlaten van het gebouw voor familiebezoeken, familiebijeenkomsten, enz. wordt afgeraden voor de bewoners.

Heb je nog vragen of bezorgdheden? Aarzel niet om contact op te nemen met de woonassistent op het nummer 052-25 17 30 (GAW Zilverpand) of op het nummer 052-25 18 50 (GAW Klein Kwartier) van maandag tot vrijdag van 9 tot 16 uur.

Contact

Algemene vragen over vaccinatie?

Vragen over de maatregelen in Dendermonde