Van banaan tot bord

Ferm Partner | De banaanworkshop van Trias laat je de veelzijdigheid van de banaan ontdekken. Je proeft de lekkerste bananenproducten, ontdekt hoe je kan koken met overrijp fruit en waarom eerlijke handel zo belangrijk is voor Dominicaanse bananentelers.

Wat mag je verwachten?
  • Je proeft van de banaan in al zijn facetten – van bananenbrood tot -brownie en -likeur. Tussendoor doe je kennis op over hoe de banaan van A tot Z wordt geteeld. Je leert ook hoe je zelf met overrijpe bananen kan koken. Verder krijg je praktische tips om minder fruit te verspillen en ontdek je op welke verrassende manieren je de bananenschil kan gebruiken in huis. Bovendien kom je te weten hoe we in andere werelddelen bananen op een duurzame en creatieve manier gebruiken, van vrucht tot schil. Daarnaast krijg je inzicht in hoe eerlijke prijzen het verschil maken voor bananenproducenten in de Dominicaanse Republiek en waarom het zo belangrijk is om jongeren en vrouwen sterker te betrekken in de sector.
  • Je gaat na de workshop naar huis met een inspiratieboekje vol recepten rond deze veelzijdige vrucht en tips tegen voedselverspilling.
In samenwerking met

Trias

Meer info en inschrijven

Wanneer

  • dinsdag 10 maart 2026 van 19 tot 21.30 u.

Locatie

Ontmoetingscentrum
SINT-URSMARUSSTRAAT 129, 9200 Baasrode

Organisatie