naar top
Gemeente Dendermonde

Vitja Pauwels' Early Life Forms

  • Concert
Dit is een UiTPAS Dendermonde evenement.

Info

Dit concert wordt verplaatst naar het Belgica Theater, tickethouders worden verwittigd. 

Gitarist Vitja Pauwels is incontournable geworden in de Belgische jazz. Hoe breder je het genre ziet, hoe vaker je hem tegenkomt. Je kan hem kennen van de bands van Naima Joris en Lara Rosseel, maar hij komt ook steeds nadrukkelijker op de voorgrond met zijn eigen muziek.
Zijn band Early Life Forms vloeit voort uit een gedroomde samenwerking met meestergitarist Marc Ribot en danst op het raakvlak tussen wulpse latin jazz, groovende rock en filmische exploraties.
Vitja Pauwels noemt zichzelf geen jazzgitarist, en met reden. Hij laat zich graag inspireren door de vrijheid van het genre en mede-gitaristen als Bill Frisell en Marc Ribot, maar hij doet net zo goed inspiratie op bij artiesten als Daniel Lanois en Ry Cooder, die geworteld zijn in de rootsmuziek of de gitaar aangrijpen voor meer experimentele, vaak filmische klanken.
Luister naar projecten als Bombataz, Profound Observer en zijn recente soloalbum Drift By/Sink In, en je hoort een artiest die behendig genre-labels ontwijkt, maar toch steeds herkenbaar blijft. Het is een van zijn belangrijkste troeven.
Als artist-in-residence van het BRAND! Festival in 2022 kon hij meteen een zesdelig (!) visitekaartje afgeven. Kers op de taart was een concert met niemand minder dan Marc Ribot, favoriete gitarist van o.m. John Zorn en Tom Waits. Samen met de vier Belgen speelde die een concert dat laaiend enthousiast onthaald werd én zal leiden tot een release op het WERF-label, die voorgesteld wordt tijdens de tournee. Het is meteen de eerste keer dat een Belgische artiest hiermee kan uitpakken en het spreekt boekdelen over Pauwels’ kwaliteiten.

Early Life Forms gaat als kwartet op tournee. Naast Pauwels hoor je ook gitarist Frederik Leroux, vaste waarde op het Aspen Edities-label, maar je hoorde hem misschien ook bij het gesjeesde orkest Flat Earth Society. Laurens Dierickx op Hammondorgel maakt een bas overbodig en zorgt voor die lekker rollende sound. De speelse drummer Casper Van De Velde (schntzl, Bombataz en recent ook solo actief als Simba) vervolledigt deze tot de verbeelding sprekende band.
 
Met: Vitja Pauwels (gitaar), Frederik Leroux (baritongitaar), Laurens Dierickx (Hammond) en Casper Van De Velde (drums)

  

Wanneer

  • Vr 8 maart 2024
    Vanaf 20 tot 21.30 u.

Prijs

€ 18.00 (Vriendenprijs (met code) - 16,00 euro, Jongeren - 26 jaar - 16,00 euro, Nieuwe inwoner (2x zelfde code invoeren aub) - 9,00 euro, UiTPAS kansentarief Regio Dender - 1,5 euro, 20 Punten UitPas - ruil eerst je punten voor een code via www.uitpas.be - 0,00 euro, Kansentarief met UiTPAS Dender - 1,5 euro)
Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

Waar

Belgica Theater
Kerkstraat 249200 Dendermonde

Contact

Telefoon
+32 (0)52 20 26 26
E-mail
info@ccbelgica.be
Website
https://www.ccbelgica.be/

Organisatie

Cultuurhuis Belgica