naar top
Gemeente Dendermonde

SingSong

  • Concert
Dit is een UiTPAS Dendermonde evenement.

Info

Een muziekvoorstelling voor iedereen die graag zingt en/of Nederlands aan het leren is.

Tom Clement sprak en tekende meer dan 60 mensen die vanuit heel de wereld naar België kwamen. Zijn twee belangrijkste vragen waren: 'Wat is je lievelingslied?' en 'Zie je het zitten om het eens te zingen?' Lied, portret en verhaal vormen de basis voor een muzikale voorstelling waarin Tom en Tsubasa Hori samen met het publiek liedjes van over de hele wereld zingen.

‘SingSong’ is een feest voor je oren en je ogen!

Met ‘SingSong’ maken Tom en Tsubasa een vervolg op ‘Tom Zingt Taal’. Gewapend met microfoon en tekenpen vroeg Tom een dertigtal mensen die Nederlands leren om een eenvoudig lied te zingen. Hij noteerde wat het voor hen betekende en schonk hun een portret. De liedjes werden vertaald door dichters Aya Sabi en Rodaan Al Galidi.

Tom maakt deze voorstelling samen met Tsubasa Hori, een muzikante die vanuit Japan naar hier verhuisde. Als multi-instrumentaliste bij verschillende gezelschappen (Zonzo Compagnie, Eastman, ...) is ze een graag geziene gast op zowel Belgische als internationale podia. Haar reizend bestaan bracht haar in contact met zeer divers muzikaal erfgoed.

Espresso (Klara) ging kijken naar een try-out van ‘SingSong’ en maakte er een reportage over: https://klara.be/luister/select/espresso/zing-mee-en-leer-meteen-ook-nederlands


Met de steun van Sabam for Culture
 

Wanneer

  • Do 28 maart 2024
    Vanaf 20 tot 21 u.

Prijs

€ 5.00 (Vriendenprijs (met code) - 3,00 euro, Jongeren - 26 jaar - 3,00 euro, Nieuwe inwoner (2x zelfde code invoeren aub) - 2,5 euro, UiTPAS kansentarief Regio Dender - 1,5 euro, Kansentarief met UiTPAS Dender - 1,5 euro)
Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

Waar

Belgica Theater
Kerkstraat 249200 Dendermonde

Contact

Telefoon
+32 (0)52 20 26 26
E-mail
info@ccbelgica.be
Website
https://www.ccbelgica.be/

Organisatie

Cultuurhuis Belgica