Home Sweet Home

  • Concert
Deze informatie is niet meer actueel!
Benefietavond voor het Jazz Centrum Vlaanderen.

Info

Fijnbesnaard & Co - Winin’ Boys - Jail City Veterans - New Orleans Train Jazz Band - Scotch, No Soda!

Twee jaar geleden werden de provinciale subsidies voor het Jazz Centrum Vlaanderen plots gehalveerd. Na 2017 wordt de toekomst helemaal onzeker. Maar we laten het vele liefdevolle werk van de medewerkers en van de talloze vrijwilligers van het JCV na meer dan 10 jaar niet zomaar verloren gaan. We proberen het geld bij elkaar te krijgen om toch nog het einde van 2017 te halen. Wie naar deze benefietavond komt, steunt het JCV.

Dat u daarbovenop een onvergetelijke avond vol toffe muziek beleeft, is mooi meegenomen. Maar liefst 5 muziekgroepen die, of in het Jazzcentrum zijn ontstaan, of het een warm hart toedragen, komen spelen.

We beginnen met Fijnbesnaard & Co: een korte tryout van twee muzikanten die schatplichtig zijn aan jazz, maar waarvan de ene die iets meer beoefent dan de andere. Piet Decalf en trompettist Jan D’Haene zullen daarna meespelen met de Winin’ Boys. Hun naam ontleent deze groep uit het Waasland aan een blues van Jelly Roll Morton. Met een bezetting van tenorgitaar, gitaar, banjo, ukelele, contrabas en accordeon spelen ze stringbandmuziek uit de jaren tien en twintig van vorige eeuw: “Fast or slow, mucho gusto!!” De Jail City Veterans zijn het huisorkest van het JCV. Elke vrijdagmiddag houden zij open repetities in het Centrum. Ondertussen hebben de Veterans een heel repertoire vol oude stijl jazz onder de arm. Zij krijgen het gezelschap van de New Orleans Train Jazz Band, een stel steengoede oude rotten in het vak.

Afsluiten doen we met de energieke blues van Scotch, No Soda!, de groep van oud-JCV medewerker Ilja de Neve, alias Ilias Scotch. Wie Ilja en zijn kornuiten ooit al aan het werk heeft gezien, weet dat dit een feestje wordt!

Breng uw vrienden en familie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • Za 18 februari 2017
    Vanaf 20 u.

Prijs

€ 20.00 (Basistarief: € 20)

Waar

Honky Tonk Jazz Club vzw
Leopold II laan 12a9200 Dendermonde

Reserveer

Telefoon
0478-92 82 70
Website
http://www.honkytonk.be

Organisatie

Jazz Centrum Vlaanderen
  • foto:

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we per maand een overzicht. De activiteiten voor juni 2017 verschijnen in het Stadsmagazine van eind mei 2017. De uiterste inleverdatum is maandag 1 mei.