naar top
Gemeente Dendermonde

Nest Actie Plan

  • Markt of braderie

Info

Het Nest Actie Plan – NAP
Binnenkort staat Koning Winter voor de deur.
Voor vogels is dit een moeilijke periode. Naar jaarlijkse gewoonte willen wij de vogels helpen in de winterperiode.
Insecten verdwijnen, bessen zijn geplukt. Door de korte dagen hebben vogels weinig tijd om het schaarse voedsel te vinden. Door de koude hebben zij meer energie nodig om hun lichaamstemperatuur op peil te houden en er is veel minder voedsel.
Je kan de vogels helpen door hen vogelvoer aan te bieden in de vorm van pinda-netjes, mezenbollen die je in je bomen en struiken hangt. Los gemengd vogelvoer met pindanoten en zonnebloempitten kun je op een voederplank leggen.
Je tuin wordt een plezier om te bekijken – ook in de winter. Als vogels eenmaal doorhebben dat ze op een bepaalde plek veel voedsel vinden, kunnen ze sneller terug komen.
Zowel het vogelvoer, als voederplanken en nestkastjes kan je aankopen op onze natuurpunt-stand aan democratische prijzen.
Wanneer: elke zondag vanaf 22 november 2020 tem
zondag 31 januari 2021 van 14u tot 17u
Waar: Taverne “de Kleine Notelaar” in Vlassenbroek
Je kan ook digitaal bestellen op graziedr@gmail.com en afhalen in taverne “de Kleine Notelaar”. Geraak je er niet? Dan wordt dit uitzonderlijk ook thuis bezorgd in Dendermonde, Lebbeke en Buggenhout.

Wanneer

  • Zo 24 januari 2021
    Vanaf 14 tot 17 u.
  • Zo 31 januari 2021
    Vanaf 14 tot 17 u.

Waar

Taverne “de Kleine Notelaar” in Vlassenbroek
Vlassenbroek 2229200 Sint-Gillis-Bij-Dendermonde

Organisatie

Natuurpunt 's Heerenbosch

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we per maand een overzicht. Wegens corona is er geen Stadsmagazine en werken we met een papieren nieuwsbrief.