naar top
Gemeente Dendermonde

Apenstaartje (vakantieprogramma 6-12 jaar)

Apenstaartje is een vakantieprogramma voor kinderen van 6 tot 12 jaar tijdens de paas-, zomer- en herfstvakantie. Na inschrijving kan jouw kind tijdens de schoolvakanties deelnemen aan een heleboel spannende, boeiende en leerrijke activiteiten. Een circusnamiddag, uitstap, knutselen, zelf kaarsen of dromenvangers maken, spel-en themadagen en nog veel meer! Het programma (zie Downloads) en de eerste inschrijfdatum worden per vakantie bekendgemaakt. 

Hoe inschrijven?

Voor Apenstaartje in de herfstvakantie kan je op verschillende manieren inschrijven.
Probeer dit gezien het coronavirus zo veel mogelijk online te doen.

1. Online: 

 • Vanaf woensdag 29 september om 17 u.
  Klik op onderstaande knop. Je wordt dan meteen doorgestuurd naar de webshop. Tip: maak vooraf een account aan! Bij downloads vind je een handige handleiding terug. Je kan ook een testinschrijving doen zodat je alle stappen al eens kunt doorlopen. 

Schrijf online in

2. Eerste inschrijfdag:

 • Woensdag 29 september van 17 tot 20 u.
  Kom langs bij de sportdienst met gepast cash geld. Dit uiteraard om de nodige coronaregels te volgen.

3. Na de eerste inschrijfdag:

 • Vanaf donderdag 30 september
  Kom tijdens de openingsuren langs bij de jeugddienst. Inschrijven kan enkel met directe cash betaling. Breng gepast geld mee! Je kan niet telefonisch of via mail inschrijven. 

Opvang

 • De jeugddienst voorziet opvang: vanaf 7 u. voor de activiteiten in de voormiddag en tot 19 u. voor de activiteiten in de namiddag. Voor activiteiten die een volledige dag duren: zowel voor- als naopvang.
 • Je moet apart inschrijven voor de opvang: mail naar sportdienst@dendermonde.be (ook voor opvang bij de jeugddienst) en vermeld de naam van je kind, de naam van de activiteit en voor welke dagen je voor- en/of naopvang wenst. Zonder inschrijving krijgt je kind geen toegang tot de opvang.
 • Je betaalt 1 EUR per begonnen half uur. Als je jouw kind een kwartier voor de activiteit brengt of een kwartier na de activiteit ophaalt, hoef je niet te betalen. 

Goed om te weten!

 • Je kind is ingeschreven voor een activiteit, maar kan toch niet deelnemen? Bezorg in geval van ziekte een doktersattest aan de jeugddienst en het inschrijvingsgeld wordt terugbetaald via overschrijving. Indien je door andere omstandigheden annuleert, moet je dit uiterlijk 14 dagen op voorhand doorgeven. Zo niet is de jeugddienst genoodzaakt administratiekosten aan te rekenen en de terugbetaling te verminderen met 1,50 EUR per activiteit.
 • Met een UiTPAS aan kansentarief betaal je 1,50 EUR voor een activiteit van een dagdeel, 3 EUR voor een activiteit van 2 dagdelen of 25% van de prijs voor een activiteitenreeks.
 • Wanneer er niet voldoende inschrijvingen zijn, kan de jeugddienst de activiteit annuleren. We verwittigen op voorhand wie ingeschreven is. 

Wat meebrengen?

 • Bij 2 activiteiten op dezelfde dag of bij activiteiten van een hele dag kan je samen met de animatoren je boterhammen opeten.
 • Draag kleren die tegen een stootje kunnen. Dat wil dus zeggen kleren die vuil mogen worden en blijven. 
 • Bekijk het programma voor specifieke benodigdheden. 

Prijs?

Zie programma

Contact

Jeugddienst

Adres
Sas 349200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052-21 20 93
E-mail
Vandaag open van 13.30 tot 19 u.
Morgen open van 13.30 tot 16.30 u.
 • Logo Apenstaartje