naar top
Gemeente Dendermonde

Bakermat

De stad sloot een convenant af met jeugdhuis Zenith om kunst, cultuur, jeugd en creatief ondernemerschap ruimte te geven en leegstand te bestrijden onder de werktitel ‘Bakermat’. Jeugdhuis Zenith kreeg via een subsidie van stad Dendermonde de mogelijkheid om een handelspand in de Oude Vismijn te huren.

Via Bakermat wil Jeugdhuis Zenith jong ondernemerschap stimuleren en leegstaande ruimtes ter beschikking stellen voor sociale, culturele, sportieve en economische activiteiten. De ruimte zal multifunctioneel ingevuld worden, maar moet vooral een inspirerende plek vormen. Het pand moet een springplank vormen voor iedere creatieveling die in Dendermonde iets wil ondernemen.

Stad Dendermonde trekt met deze samenwerking resoluut de kaart van kernversterkend beleid. Starters krijgen de mogelijkheid om te ondernemen in het midden van het kernwinkelhart en tegelijk wordt actief leegstand bestreden. Bovendien wil de stad maximaal gebruik van het pand vooropstellen, wat dan weer perfect past binnen de visie van een bedrijvige kern en een levendige stad.

In samenwerking met verschillende diensten werd het project verder uitgewerkt om nieuwe initiatieven te stimuleren. Bakermat werd positief onthaald door de lokale handelaars en betrokken partijen.

Contact

Dienst economie

Gebouw
Administratief Centrum
Adres
Franz Courtensstraat 119200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052 25 10 99
E-mail

Deze dienst werkt enkel op afspraak.

Maak een afspraak.