naar top
Gemeente Dendermonde

Bereikbaarheid vaccinatiecentrum

Het vaccinatiecentrum is in de sporthal van Appels, Steenweg van Aalst 41, maar is enkel bereikbaar via de Denderstraat. 

Te voet of met de fiets

Woon je in de buurt? Kom te voet of met de fiets. Er zijn voldoende fietsenparkings: aan de hoofdingang van de sporthal, aan de turnzaal en aan de parking voor personen met een beperking.

Gratis met de (bel)bus

Gratis ticket

Alle inwoners van Dendermonde kunnen met De Lijn (ook de belbus) gratis heen en terug naar hun vaccinatieafspraak reizen. Dit doe je door een sms te sturen naar het nummer 4884 met deze tekst: VACDEN.

 • Het antwoordbericht geldt als vervoersbewijs voor de heen- en terugreis op de dag van je vaccinatieafspraak. Bij controle op de bus moet je je vaccinatieafspraak kunnen voorleggen.
 • Per verzonden sms wordt er een kost van 0,15 euro aangerekend door je telecomoperator.
 • Per gsm-nummer kun je maximaal 4 tickets aanvragen. Een ticket is geldig voor zowel de heen- als terugreis.

Bushaltes

Komend uit Sint-Gillis: lijn 21- 23-24-26-91-92 of komend uit Baasrode lijn 252-253-254-257 met overstap aan station Dendermonde

 • lijn 27-28 halte ´t Zand (380 meter tot vaccinatiecentrum via Denderstraat) - Deze bushalte is mits assistentie toegankelijk voor mensen met een motorische beperking. Of halte Handwijzer (640 meter tot vaccinatiecentrum via Steenweg van Aalst)
 • lijn 57 halte Denderstraat (450 meter tot vaccinatiecentrum via Denderstraat) of halte Handwijzer (340 meter tot vaccinatiecentrum via Denderstraat)

Komend uit Schoonaarde, Oudegem: lijn 27-28

 • halte ´t Zand (380 meter tot vaccinatiecentrum via Denderstraat) - Deze bushalte is mits assistentie toegankelijk voor mensen met een motorische beperking.
 • halte Handwijzer (640 meter tot vaccinatiecentrum via Steenweg van Aalst)

Komend uit Mespelare, Oudegem: lijn 57

 • halte Denderstraat (450 meter tot vaccinatiecentrum via Denderstraat)
 • Halte Handwijzer (340 meter tot vaccinatiecentrum via Denderstraat)

Belbus

 • De belbus moet je vooraf reserveren.
 • Belbus 355 kan je nemen aan de haltes in Dendermonde, Appels, Oudegem, Mespelare, Schoonaarde en Berlare. Deze belbus stopt ook aan het vaccinatiecentrum.
 • Belbus 320 kan je nemen aan de haltes in Baasrode, Sint-Gillis, Dendermonde, Denderbelle, Lebbeke en Wieze. Deze belbus stopt ook aan het vaccinatiecentrum.

Met de auto

Kies in je gps voor 'Denderstraat, 9200 Dendermonde' als adres. Volg ter plaatse de pijlen. Je kan parkeren op:

 • de parking aan de voorkant van de sporthal (30 voertuigen) - inrit via de Denderstraat.
 • in de Denderstraat langs beide kanten, haaks op de rijbaan.

Een parkeerwachter leidt ter plaatse alles in goede banen.

Personen met een beperking

Personen met een handicap kunnen parkeren op de parking onmiddellijk links, dichtbij de ingang van het vaccinatiecentrum. Zolang er plaats is en na toestemming van de parkeerwachter, mogen ook personen die moeilijk kunnen stappen, zich parkeren op deze parking. 

Voor personen met een beperking of die moeilijk kunnen stappen, zijn er rolstoelen voorzien. Geef een seintje aan de parkeerwachter en deze brengt de rolstoel tot bij jou of tot aan je auto. Beschik je zelf over een rolstoel? Breng deze dan gerust mee. 

Een begeleider kan niet enkel instaan voor vervoer, maar kan ook samen met jou het traject doorlopen. Je hebt daarvoor geen speciaal attest nodig.

Hulp nodig bij vervoer naar het vaccinatiecentrum?

 1. Probeer eerst een oplossing te zoeken in je eigen omgeving, bv. iemand uit je gezinsbubbel, je mantelzorger, je buur … Een begeleider kan niet enkel instaan voor vervoer, maar kan ook samen met jou het traject doorlopen, als dat nodig is bv. bij fysieke of psychische problemen. Je hebt daarvoor geen speciaal attest nodig.
 2. Ben je al klant bij de mobiliteitscentrale van de mutualiteit? Neem met de centrale contact op om vervoer te regelen.
 3. Bel naar het callcenter op 0800-99 502, bereikbaar elke werkdag van 9 tot 17 uur. Samen zoeken we naar een oplossing op maat.

kaart met aanduiding parking vaccinatiecentrum

kaart met aanduiding ligging vaccinatiecentrum en parking

Contact

Algemene vragen en vragen van burgers die nog geen uitnodiging ontvingen?

Lokale vragen en vragen van burgers die wel een uitnodiging ontvingen?