naar top
Gemeente Dendermonde

Berkestraat: verbreding en verplaatsing (realisatie fietssnelweg F44)

In het verleden werd de samenwerkingsovereenkomst tussen Infrabel en de stad afgesloten over de fietssnelweg F44 langs spoorlijn 53 tussen de Gasthuisstraat en het station Schoonaarde, in combinatie met de vervanging van de overwegen in de zijstraat Eegene, de Paalstraat en de Hofstraat.

Nabij de Hofstraat is de fietstunnel onder spoorlijn 53 en de omgevingsaanleg ervan afgerond in 2019. Deze werken werden gerealiseerd door Infrabel en het provinciebestuur Oost-Vlaanderen met steun van het Europees fonds voor regionale ontwikkeling. Infrabel koppelt zijn inbreng voor deze fietstunnel aan de vervanging van de overweg in de Hofstraat door een alternatief. Er werd gekozen om de Berkestraat te verbreden en gedeeltelijk te verleggen.

De plannen van deze verbreding en gedeeltelijke verplaatsing van de Berkestraat zijn gevorderd tot in het stadium van het aanbestedingsdossier. Ondertussen werd er een onderhandelaar aangesteld voor de grondverwervingen. Van zodra deze grondverwervingen op hun einde lopen, zal de aanvraag tot omgevingsvergunning ingediend worden. 

De plannen vanaf de Hofstraat tot de Oudegemse baan (N406) vindt u in de bijlagen.