naar top
Gemeente Dendermonde

Berkestraat: verbreding en verplaatsing (realisatie fietssnelweg F44)

Update 25 mei 2022

In het verleden werd de samenwerkingsovereenkomst tussen Infrabel en de stad afgesloten betreffende de fietssnelweg F44 langs spoorlijn 53 tussen de Gasthuisstraat en het station Schoonaarde, in combinatie met de vervanging van de overwegen in de zijstraat Eegene, de Paalstraat en de Hofstraat.

Nabij de Hofstraat is de fietstunnel onder spoorlijn 53 en de omgevingsaanleg ervan ondertussen afgerond. Deze werken werden gerealiseerd door Infrabel en het provinciebestuur Oost-Vlaanderen met steun van het Europees fonds voor regionale ontwikkeling. Infrabel koppelt zijn inbreng voor deze fietstunnel aan de vervanging van de overweg in de Hofstraat door een alternatief. Er werd gekozen om de Berkestraat te verbreden en gedeeltelijk te verleggen.

De plannen van deze verbreding en gedeeltelijke verplaatsing van de Berkestraat zijn gevorderd tot in het stadium van het aanbestedingsdossier. Dit dossier zal geagendeerd worden op de gemeenteraad. Kort daarna kunnen de effectieve onderhandelingen opstarten voor de innames door dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid. De aanvraag tot omgevingsvergunning zal ook ingediend worden wanneer deze gesprekken opgestart zijn.

De plannen vanaf de Hofstraat tot de Oudegemse baan (N406) vindt u in de bijlagen.