naar top
Gemeente Dendermonde

Bezoekregeling woonzorgcentra

Op basis van de richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid en medische inzichten werd binnen de woonzorgcentra van het lokaal bestuur een kleurcodesysteem ontwikkeld. De codes gaan van groen tot rood. Elke kleurcode heeft vastomlijnde regels over de zorgverstrekking, het testen van personeel en bewoners, maar ook over de bezoekregeling en de werking van de cafetaria. Het maakt dat elk woonzorgcentrum op dezelfde manier werkt, afhankelijk van de kleurcodes die er van kracht zijn.

Elke afdeling van een woonzorgcentrum krijgt een kleurcode. M.a.w. het is perfect mogelijk dat er binnen een woonzorgcentrum verschillende kleurcodes gelden. Welke kleurcodes gelden, hangt aan de ingang van het woonzorgcentrum en lees je op deze pagina. Meer informatie over de kleurcodes lees je in de folder (zie downloads).

We blijven de situatie nauwgezet opvolgen op basis van de richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Al onze teams zetten zich elke dag met hart en ziel in om het leven van onze bewoners zo goed mogelijk te laten verlopen in deze moeilijke periode. We vragen dat iedere bewoner en bezoeker zijn verantwoordelijkheid neemt en de maatregelen strikt opvolgt. De gezondheid van onze bewoners staat voorop. 

Algemeen

  • Tijdens het bezoek mag er niets worden genuttigd of aangeboden, noch drank, noch eten. Het Agentschap Zorg en Gezondheid staat de verkoop van drank en voeding niet toe. Dit geldt niet voor onze bewoners: zij kunnen in de cafetaria wel iets bestellen, wat dan verrekend wordt met de factuur.
  • Onze bewoners en personeelsleden kunnen beroep doen op psychologische ondersteuning.
  • Indien alle inentingen op het geplande tijdstip en goed verlopen, zijn er versoepelingen voor Sint-Vincentius en Hof ter Boonwijk vanaf 15 maart en voor Aymonshof vanaf 22 maart. Later meer nieuws hierover.

Wzc Aymonshof 

Wzc Hof ter Boonwijk

  • Ochtenddauw: code oranje
  • Zonnegloed: code oranje
  • Avondster: code oranje

Maak een afspraak via 052-25 19 40 tijdens de kantooruren of via wzc.hofterboonwijk@ocmw.dendermonde.be. Liefst 24 u. op voorhand. In het weekend en op feestdagen kunnen er geen telefonische reservaties gemaakt worden. Opgelet: reservaties via mail moeten een bevestiging krijgen. 

Wenst u de was op te halen of af te geven? Vermeld dit dan bij reservatie.

Wzc Sint-Vincentius

  • Gang 000: code oranje
  • Gang 100: code oranje
  • Gang 200: code oranje
  • Gang 300: code oranje

Maak een afspraak via 052-25 09 50 tijdens de kantooruren of via wzc.sintvincentius@ocmw.dendermonde.be . Liefst 24 u. op voorhand. In het weekend en op feestdagen kunnen er geen telefonische reservaties gemaakt worden. Opgelet: reservaties via mail moeten een bevestiging krijgen. 

De afspraken over was ophalen en brengen blijven behouden. Materiaal brengen (was inbegrepen) blijft gebeuren via de curverboxen in de inkom van het wzc.

Contact

Algemene vragen over vaccinatie?

Vragen over de maatregelen in Dendermonde