naar top
Gemeente Dendermonde

Blotevoetenpad

Het blotevoetenpad loopt langs de oude stadsmuren van Dendermonde, dat ooit een verdedigingsvestiging was. De wandeling start aan de speeltuin naast Zwembad Olympos en bestaat uit verschillende ondergronden om de zenuwen in de voeten te prikkelen. Eerst is het genieten van het gras tussen je tenen gevolgd door een modderpad, schorszone en houtstammen. Daarna loop je over stenen om uiteindelijk weer uit te komen op de parking van Zwembad Olympos.

Vuile voeten achteraf? Geen probleem! Aan het vertrek- en eindpunt is een handpomp voorzien waar je je voeten kan afspoelen vooraleer je je schoenen opnieuw aantrekt.

Praktisch

De wandeling is ongeveer 1,2 km lang en duurt 20 tot 30 minuten. Je kan de route online terugvinden via www.toerismedendermonde.be/blotevoetenpad, aan het speelplein aan Zwembad Olympos en bij de downloads hieronder. 

Naast het blotevoetenpad kan je in het Kalendijkgebied ook spelen in de mooi uitgeruste speeltuin, zwemmen in Zwembad Olympos, op kabouterzoektocht via het Tikipad … Absoluut een bezoekje waard dus!

  • blotevoetenpad