Centrumleider LDC (tijdelijk)

Plaats in de organisatie

Het lokaal bestuur Dendermonde overkoepelt het stadsbestuur, het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn en het Autonoom Gemeentebedrijf. Samen met 45 000 Dendermondenaars en 1300 collega’s bundelen we onze krachten om van Dendermonde een bruisende stad te maken.

Het lokaal bestuur Dendermonde wil zijn klantgerichtheid maximaliseren en daarnaast het personeel stimuleren in hun job door middel van betrokkenheid, uitdaging, creativiteit en innovatie.

We willen ons ontwikkelen tot een organisatie waar de principes van een innovatieve arbeidsorganisatie centraal staan. Wij willen tevreden medewerkers die met veel goesting hun taken tot een goed einde brengen. Die elkaar stimuleren en motiveren om steeds beter te doen door zelf het stuur in handen te nemen.

Als centrumleider ben je verantwoordelijk voor één van onze drie lokale dienstencentra. Elk LDC richt zich voornamelijk tot de senioren. We streven ernaar om voor de plaatselijke leefgemeenschap een ontmoetingsplaats te zijn waar men terecht kan voor dienstverlening, vorming, ontspanning, thuiszorg en informatie.

Rol in de organisatie

Samen met je collega’s zorg je voor een gevarieerd aanbod aan dienstverlening en activiteiten.
Je stimuleert samenwerking tussen alle teamleden (maatschappelijk werker, servicemedewerker, vrijwilligers, …) . Je bent een coach en inspirator die hen motiveert om dagelijks het beste van zichzelf te geven.

Voor zowel gebruikers, vrijwilligers, hulpverleners als andere interne en externe partners ben jij diegene waarbij ze terecht kunnen met hun vragen. Jij weet wat er reilt en zeilt zowel binnen het LDC als de ruimere organisatie. Ook het hulpverleningsaanbod in de ruimere omgeving is je bekend waardoor je hen gericht kan doorverwijzen indien nodig.

Je ziet een uitdaging in het opbouwen én onderhouden van een professioneel netwerk. Dit netwerk zet je in om vrijwilligers aan te trekken, nieuwe activiteiten te organiseren, enz.

Naast dit alles sta je ook in voor de opvolging van alle praktische en administratieve taken met betrekking tot je LDC.

De diplomavoorwaarden

Houder zijn van een bachelordiploma in het sociaal-agogisch werk met de titel van maatschappelijk assistent of bachelor in de sociale gezondheidszorg, ofwel een diploma van het hoger onderwijs van één cyclus of daarmee gelijkgesteld onderwijs

Ons aanbod

We bieden een voltijds vervangingscontract aan t.e.m. 15/8/2020.
Hierbij is verlenging van deze voltijdse vervanging mogelijk.
Bij terugkomst van de te vervangen collega schakelen we je graag nog enkele maanden deeltijds in.

Verder bieden we je het volgende aan:
- een goede balans tussen werk en privé door onze glijdende werkuren
- een groot opleidingsaanbod waaruit je kan leren en verder groeien
- een aantrekkelijke verloning volgens de salarisschalen B1-B3 (min. €2460 en max. €4146 bruto geïndexeerd maandsalaris)
- openbaar vervoer voor woon-werk verkeer is volledig terugbetaald
- Kom je met de fiets naar het werk? Dan krijg je een mooie fietsvergoeding
- maaltijdcheques

Solliciteren?
Bezorg ons je cv en motivatiebrief via vacatures@dendermonde.be en we contacteren je zo snel mogelijk.