naar top
Gemeente Dendermonde

Covid Safe Ticket+ of CST+

Deze pagina is nog niet aangepast aan de beslissingen van het Overlegcomité van 3/12/2021. Je leest meer info over de laatste beslissingen via https://www.info-coronavirus.be/nl/news/occ-0312/

Wanneer heb je een Covid Safe Ticket nodig?

 • Publieke evenementen en private bijeenkomsten met meer dan 50 personen binnen of meer dan 100 personen buiten
 • Horeca (incl. privé-bijeenkomsten die er plaats vinden) en eetfestijnen
 • Schouwburgen, concertzalen, musichalls, cabarets en andere accommodaties voor podiumkunst, culturele centra en multifunctionele zalen voor culturele activiteiten, indoor circus, cinema’s, musea en (indoor) pret- en themaparken
 • In alle fitnesscentra 

Op plaatsen en evenementen waar het Covid Safe Ticket van toepassing is, moet je ook verplicht een mondmasker dragen. Dus Covid Safe Ticket + mondmasker.

Wie kan een Co­vid Safe Tic­ket aanvragen?

Iedereen ouder dan 12 jaar (geboortejaar 2009) kan een CST aanvragen. Je krijgt een geldig Covid Safe Ticket in een van de volgende situaties:
 • Je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt.
 • Je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden.
 • Je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat. Geldigheid = dag van de test plus 2 dagen. Lees meer info over testen.
 • Je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat. Geldigheid = dag van test plus 1 dag.

Hoe kan je een Covid Safe Ticket aanvragen?

 • Installeer de app CovidSafeBE op je smartphone. Maak een taalkeuze en beantwoord drie vragen die uitwijzen welke COVID-certificaten voor jou beschikbaar zijn. Hierna kan je je aanmelden met een digitale ID (zoals Itsme) en zijn je certificaten beschikbaar om te downloaden en te bewaren. Via www.covidsafe.be/nl/ lees je meer info.  
 • Je kan je Covid Safe Ticket ook op papier bekomen:
  • Surf naar MijnGezondheid.beMijnBurgerprofielMyHealthviewer of Helena. Meld je aan met een van de digitale sleutels. ItsMe is de makkelijkste manier. Op de website staan je certificaten. Je kan ze downloaden en afdrukken. Druk zeker het certificaat van volledige vaccinatie af.
  • Je kan ook 24/24 de helpdesk bellen op 078-78 78 50, dan wordt je vaccinatiecertificaat per post opgestuurd. Hou je identiteitskaart bij de hand. Hou rekening met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van één week.

Heb je hulp nodig?

Wie geen toegang heeft tot internet of geen eigen printer heeft, kan hiervoor terecht bij:

Let op: om je Covid Safe Ticket aan te vragen en af te drukken heb je identiteitskaart en pincode nodig!

Heb je digitale ondersteuning nodig bij het installeren van de Covid Safe app?

Inwoners die problemen ondervinden met het installeren van de app op hun smartphone kunnen terecht bij het Digipunt op maandag van 9 tot 12 u. en op woensdag van 13 tot 16 u. Maak een afspraak voor je langskomt. Om deze app te installeren heb je een smartphone, identiteitskaart en pincode nodig. Vergeet dit niet mee te brengen naar jouw afspraak.

Contact

Lokale vragen en vragen over uitnodigingen/afspraken?

Vragen over de maatregelen in Dendermonde