Huis van het Kind De Kroon

Het Huis van het Kind De Kroon is een samenwerkingsverband tussen 24 organisaties en diensten in Dendermonde. Door samen te wonen in één campus bundelen we ook letterlijk ons aanbod naar jonge ouders en kinderen.

De campus De Kroon is gelegen op de Kroonveldlaan 40, tussen az Sint-Blasius en de federale politie. Daar hebben ook 4 partners hun werking, namelijk het kinderdagverblijf van het OCMW De Kleine Kroon, het Opvoedingspunt, de dienst onthaalouders met spelotheek, het regiohuis van Kind & Gezin en de twee consultatiebureaus. Meer informatie vindt u op https://huisvanhetkind-dekroon.be/.

Campus De Kroon wordt de plaats voor informatie, ondersteuning en ontmoeting! Het nieuwe complex is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor ouders, kinderen en jongeren die in Dendermonde wonen, werken en school lopen. 

Project luierbox: u kunt al uw ongebruikte luiers deponeren in de luierbox (onthaalruimte - tijdens de openingsuren). De luiers worden gesorteerd en verdeeld over vzw De Tondeldoos en de sociaal kruidenier ‘TWIJkruid.

U kunt in De Kroon ook terecht voor zitdagen:

  • Over het Groeipakket (vroeger kinderbijslag): informatie op maat, vragen over financiële tegemoetkomingen, elke eerste vrijdag van de maand van 10 tot 12 uur en elke derde donderdag van 18 tot 20 uur.
  • Gezinsbond: wat houdt lidmaatschap in? Wat zijn de voordelen? Hoe word ik lid? Elke tweede en vierde donderdag van de maand van 18 tot 20 uur.

Contact

Huis van het Kind De Kroon