Opvoedingspunt OpvoedenSamen

Bent u bezig met de opvoeding van kinderen?
Stelt u zich vragen bij het gedrag van uw kind?
Weet u het even niet meer zo goed?
Kunt u een klankbord gebruiken en een luisterend oor?
Dan kunt u terecht bij het opvoedingspunt! 

Opvoedingspunt OpvoedenSamen is een laagdrempelig informatiepunt voor  ouders en andere opvoedingsverantwoordelijken (grootouders, begeleiders, pleegouder, leerkracht,…) die vragen hebben over de opvoeding van kinderen tussen 0 en 18 jaar.

Het opvoedingspunt biedt:

 • Concrete informatie over specifieke vragen of problemen
  Is een folder niet voldoende, of heeft u andere informatie nodig? Dat kan telefonisch of via mail. Liever een gesprek? Geen probleem!  
 • Algemene informatie rond opvoeding, ontwikkeling van kinderen in verschillende leeftijdsfases, specifieke thema’s … 
  Op verschillende plaatsen in de stad kan u folders, brochures en informatie vinden. O.a. de opvoedhoek in de bib, aan het loket van het Sociaal Huis, in het administratief centrum, enz.

 • Individuele pedagogische adviesgesprekken
  Heeft u nood aan een neutrale gesprekspartner? Iemand die samen met u nadenkt over de opvoeding van uw kind(eren)? We luisteren naar u, uw vraag staat centraal. Samen gaan we op zoek naar een passende oplossing, waar u zich goed bij voelt. Dit kan in één of meerdere gesprekken, afhankelijk van uw vraag.

 • Activiteiten rond opvoeding
  Een vorming of lezing, een activiteit met de kinderen, een reeks ouderbijeenkomsten of een cursus? Vind ze via de UiT-kalender, het Stadsmagazine, de infozuilen ..

 • Doorverwijzing naar andere diensten, activiteiten, organisaties
  U bent op zoek naar ondersteuning, maar ziet door het bos de bomen niet meer? Het opvoedingspunt maakt u wegwijs. Indien nodig, zetten we samen de eerste stap.

Handig om weten

 • Een gesprek en/of informatie bij het opvoedingspunt is gratis.
 • In een pedagogisch adviesgesprek nemen we de tijd om uw verhaal te beluisteren. U rekent best één à anderhalf uur. U maakt dus best op voorhand een afspraak.
 • We gaan in gesprek met u, als ouder, en niet met (uw) kind(eren).
 • Bent u op zoek naar ondersteuning via e-mail of telefoon? Dan kunt u contact opnemen met de Vlaamse Opvoedingslijn, 078-15 00 10. Ook op www.groeimee.be kunt u een schat aan informatie vinden.

Contact en openingsuren

Opvoedingspunt OpvoedenSamen

Gebouw
Huis van het Kind De Kroon
Adres
Kroonveldlaan 40 c9200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052-27 27 93
E-mail

Enkel na telefonische afspraak.