naar top
Gemeente Dendermonde

Feestmateriaal ontlenen

Stad Dendermonde voorziet een aanbod feestmateriaal dat gratis ontleend kan worden. Materiaal dat niet binnen ons eigen aanbod valt, kan aan een gunstig tarief gehuurd worden bij Rent2party, die een raamcontract heeft met de stad.

Voor wie?

Enkel verenigingen en stadsdiensten zullen kunnen gebruik maken van gratis materiaal of het gunstig tarief via raamcontract. Onder verenigingen verstaan we:

 • door de stad erkende verenigingen
 • verenigingen die aangesloten zijn bij een adviesraad
 • feestcomiteiten
 • carnavalverenigingen
 • bloemencorso
 • convenanten met de stad
 • buurtfeesten
 • organisaties onder auspiciën.

Hoe aanvragen?

Voor het feestmateriaal van de stad

 1. Via e-mail
 • Download het aanvraagformulier en sla het op jouw pc op (zie Downloads). 
 • Mail het ingevulde formulier naar feestmateriaal@dendermonde.be
 1. Via post
 • Download het aanvraagformulier (zie Downloads). 
 • Stuur het ingevulde formulier op met de post naar 'Stad Dendermonde, dienst inname openbaar domein en verhuur, Franz Courtensstraat 11, 9200 Dendermonde'. 

Voor het feestmateriaal in raamcontract

Klik op de volgende link: 

Webshop Rent2party
Schrijf als opmerking bij de bestellingen: DMD, Naam vereniging, Naam evenement
Het bedrijf verrekent de korting bij bevestiging van de bestelling.

Prijs?

Via de stad kan je volgend materiaal gratis ontlenen:

Materiaal
dranghekken
werfhekken
bloembakken
vlaggen
vlaggenmasten
elektriciteitskasten en toebehoren
multifunctionele panelen

Via het raamcontract kan je volgend materiaal aan een gunstig tarief huren:

Materiaal Prijs
plooistoelen € 0,60/stuk
barstoelen € 4,25/stuk
feestelijke stoelen € 2,55/stuk
kleine tafels € 3,40/stuk
grote tafels € 4,25/stuk
hoge partytafels € 6,00/stuk
partytent (4x4m) € 72,00/stuk
grote tent (8x4) € 144,00/stuk
podiumpanelen (incl. klemmen en poten) € 17,00/stuk
podiumtrap € 21,25/stuk
dranghek € 5,00/stuk
werfhek € 5,00/stuk

Ook andere materialen kunnen gehuurd worden, maar daar gelden de gewone prijzen zoals vermeld in de webshop. De prijzen worden per evenement berekend (ongeveer 3 à 4 dagen).

Voor het raamcontract is levering vanaf 350 euro (excl. BTW)  gratis, onder dit bedrag wordt het gewicht van vervoer in acht genomen (50 euro of 100 euro excl. BTW). Zelf ophalen en terugbrengen van het feestmateriaal is gratis en kan in een filiaal in Hamme.

Afhandeling?

Voor het feestmateriaal van de stad

Aanvragen voor stadseigen materiaal kunnen tot 3 weken vooraf gedaan worden. We verwerken de aanvraag en bekijken of we je het gewenste materiaal kunnen leveren in de gevraagde periode. Pas na bevestiging ligt jouw reservatie definitief vast. De technische uitvoeringsdienst zal het materiaal gratis leveren op ophalen, hiervoor neemt de dienst contact op indien er nog dingen onduidelijk zijn. 

Voor het feestmateriaal in raamcontract

Aanvragen kunnen tot 5 werkdagen vooraf gedaan worden, wijzigingen tot 2 werkdagen vooraf. Annuleren van een bestelling kan tot 3 werkdagen vooraf, nadien zal een annuleringskost worden aangerekend die bepaald wordt door het huurbedrag. Leveringen en/of ophalingen kunnen elke dag, dit is in onderling overleg met de firma.

Wat doe ik met afval? 

Als organisator dien ook jij je steentje bij te dragen om onze afvalberg te verkleinen. Daarvoor zetten we in op het voorkomen van afval, sorteren en recycleren. Sorteren doe je op een evenement dus net als thuis. Dat houdt in dat pmd, restafval, groente-, fruit- en tuinafval, papier en karton en alle andere recycleerbare fracties minstens gescheiden ingezameld moeten worden.

Stad Dendermonde ontleent geen afvalcontainers meer aan derden. Organisatoren kunnen beroep doen op de afvaleilanden van Verko. Ontlening is gratis, mits je correct sorteert en voldoet aan de voorwaarden die Verko oplegt. Meer info vind je hier: https://www.dds-verko.be/verko/.

Komt jouw evenement niet in aanmerking voor de gratis afvaleilanden? Dan kan je beroep doen op een private inzamelaar of voor kleine feesten je eigen huis-aan-huis inzameling correct gebruiken.

Sinds 1 januari 2020 zijn voor evenementen eenmalige drankverpakkingen (flesje, blikje of wegwerpbeker) ook verboden, tenzij je kan aantonen dat je de drankverpakkingen voor >95% gesorteerd inzamelt. Je gebruikt dus best herbruikbaar cateringmateriaal. Mocht dat niet aanwezig zijn, dan ken je herbruikbare bekers ontlenen bij Verko. Meer informatie vind je hier: https://www.dds-verko.be/verko/afvalpreventie/afval-op-events/herbruikbare-bekers. Nog meer concrete tips om aan de slag te gaan en je evenement te verduurzamen vind je bij de groene vent op www.groeneventscan.be.

Contact

Dienst economie

Gebouw
Administratief Centrum
Adres
Franz Courtensstraat 119200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052 25 10 99
E-mail

Deze dienst werkt enkel op afspraak.

Maak een afspraak.