Bouw fietstunnel onder spoorweg Hofstraat Oudegem

Infrabel en de provincie Oost-Vlaanderen bouwen een nieuwe fietstunnel in de Hofstraat onder de spoorlijn Gent-Dendermonde-Mechelen.

Deze nieuwe tunnel voor zachte weggebruikers sluit aan op de fietssnelweg tussen Gent/Dendermonde/Aalst en zorgt voor een veilige doorsteek voor de fietsers richting Gent (F44) en Aalst (F43). Dit past bovendien in de veiligheidsstrategie van Infrabel om overwegen te vervangen. Dit komt niet alleen de veiligheid maar ook de stiptheid van het treinverkeer ten goede.

Infrabel en de provincie Oost-Vlaanderen investeren bijna 1,5 miljoen euro in deze nieuwe infrastructuur.  Deze realisatie wordt bovendien mogelijk gemaakt met de steun van Europa. De subsidies door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) bedragen 346.880 euro. MOW financiert de aanrijhelling van de fietstunnel.

Timing

In februari 2019 werd gestart met voorbereidende werken. Tijdens het weekend van 13 en 14 april werd de tunnelkoker onder de sporen geschoven. Er werd zowel overdag als ’s nachts gewerkt, en het treinverkeer werd onderbroken.

De afwerking aan de toegangshelling aan de zuidkant is nu volop aan de gang .

Einde: in het najaar 2019. 

Heeft u vragen?