naar top
Gemeente Dendermonde

Glasvezelnetwerk

Algemene info

The Last Mile legt in Dendermonde een glasvezelnetwerk aan. Glasvezel is een haardunne vezel van zeer helder glas, waardoor licht gestuurd wordt om signalen betrouwbaar en snel over lange afstanden te vervoeren. De glasvezellijnen staan ter beschikking voor een open en neutraal “fiber to the home”. Dat betekent dat alle internetaanbieders hun diensten over deze glasvezel mogen aanbieden.

Wanneer dit glasvezelnetwerk in je straat wordt aangelegd, kan je ervoor kiezen om een eigen glasvezelaftakking in je woning binnen te halen. Een glasvezelnetwerk biedt ongelimiteerd, razendsnel en stralingsvrij (geen 5G) internet, telefonie en televisie.

Info over de werken

Wanneer The Last Mile het open glasvezelnetwerk in jouw straat aanlegt, kan er lichte hinder zijn, maar dit wordt tot een minimum beperkt. De werken worden uitgevoerd met een hoogwerker, indien mogelijk op het voetpad, anders op de rijbaan met parkeerverbod.

De werken gebeuren in verschillende fasen:

  1. Glasvezelkabels trekken en tijdelijke wielen plaatsen
    De kabel wordt eerst los over de voetpaden en gevels van aan het startpunt tot het eindpunt getrokken. Er worden hier en daar (tijdelijke) wielen geplaatst om de kabel vlot door te kunnen trekken. In deze fase hangen de kabels losjes over de gevels en worden er op bepaalde plaatsen op het voetpad kabels los gelegd, klaar om door te trekken. Voetgangers kunnen altijd passeren.

  2. Glasvezelkabels vastleggen en aftakdozen plaatsen
    De glasvezelkabel wordt op elke gevel netjes vastgemaakt. We volgen hierbij zoveel mogelijk bestaande kabelinfrastructuur. Op strategische plaatsen worden overlengtes gecreëerd en aftakdozen geplaatst om de huisaansluitingen te maken.

  3. Huisaansluitingen
    Als de glasvezelkabel definitief ligt, kunnen huizen worden aangesloten op de hoofdkabel. Je kan kiezen voor een zelfinstallatiekit (50 euro), een basisinstallatie (250 euro) of een uitgebreide installatie (450 euro). Meer info via The Last Mile.