naar top
Gemeente Dendermonde

Het genootschap van de vreemde vogels

Er is iemand in gevaar. Wil jij helpen? 

Het genootschap van de vreemde vogels is een spannende zoektocht naar de waarheid. Je laat je leiden door je mobiele telefoon doorheen de straten van Dendermonde.

Je ontdekt een verhaal dat zich afspeelt achter deuren, vensters en gevels. Je ontvangt berichten en videoboodschappen. Zo leer je nieuwe mensen kennen, zoek je naar vreemde vogels die rondfladderen en zwarte katten die krollen, spinnen en krabben.

Gebruik je arendsoog en zie wat niemand ziet. Samen vinden jullie wat jullie zoeken en zoeken jullie wat jullie moeten vinden … Je stippelt zelf je eigen route uit.

Een UiTPAS punt kan je scoren op de laatste locatie aan het begijnhof museum. Daar hangt een QR code die je kan scannen via www.uitpas.be/sparen.

Zo ga je van start:

  • Download de app WAYWAYS in je app store of play store. (zie verder)
  • Klik op "Uitnodigingscode gekregen?"
  • Vul als code - dendermonde - in (zonder hoofdletters)
  • Klik op spelen

De eerste tip hangt uit bij  Bar Proef op de Vlasmarkt 45. Er zijn 8 locaties.

Samen met theatermaker Jo Jochems en appontwikkelaar Toyfoo werkte OPENDOEK een theatraal verhaal uit tot een locatie-gebaseerd smartphone-spel. Dat laten we deze zomer los in een tiental gemeenten.

Het spel kadert in het relanceplan van OPENDOEK: Toch Theater! Een ambitieus plan om Vlaanderen en Brussel deze zomer te vullen met theater door te inspireren, organiseren en samenwerkingen te ondersteunen.

Voor wie?

Voor gezinnen met kinderen tussen 6 en 12 jaar.

De tocht is  1,5 km lang en duurt  1 uur à 1,5 uur.

Hoe aanvragen?

Scan de QR-code

Wat meebrengen?

Prijs?

Gratis