naar top
Gemeente Dendermonde

Het stadslogo gebruiken

Krijg je logistieke, financiële of andere steun voor je initiatief van de stad? Is de stad medeorganisator van je initiatief? Neem dan het stadslogo op in je communicatie. 

Dit doe je zo:

  • Plaats het stadslogo op alle publiciteitsdragers voor dit initiatief. 
  • Beeld het logo groot genoeg af: de minimumhoogte is 2 centimeter.
  • Wijzig niets aan het logo. Het lettertype, de kleuren, vlakken, oriëntatie en verhoudingen liggen vast. Je mag geen elementen weglaten.
  • Laat ruimte rond het logo. Deze ruimte is minstens gelijk aan de helft van de hoogte van de linkse D.
  • Je mag het logo niet gebruiken als louter plaatsaanduiding (Dendermonde).
  • Het oude logo mag niet meer gebruikt worden.
  • Je leest meer over het gebruik van het logo in het huisstijlhandboek (zie downloads).

De stad is niet verantwoordelijk voor publicaties van derden, ook niet als het stadslogo gebruikt wordt. Politieke partijen en religieuze verenigingen komen niet in aanmerking om de neutraliteit te behouden.

Download het stadslogo

Heb je nog vragen of een ander bestandstype van het logo nodig? Neem contact op via communicatie@dendermonde.beof 052 25 10 20.

Betekenis stadslogo

Dendermonde is een veelzijdige stad die heel wat te bieden heeft, een stad die trots is op haar unieke erfgoed en tradities, maar ook toekomstgericht is. Dendermonde is actueel én historisch. Daarnaast staan verbondenheid en samenwerking centraal. Het nieuwe stadslogo en bijhorende huisstijl weerspiegelen dit bijzondere DNA van onze stad en haar inwoners.

Het logo van stad Dendermonde bestaat uit het woord ‘Stad Dendermonde’ en een beeld. Het beeld bestaat uit 2 D’s met daartussen een lijn in de vorm van een M. Deze lijn staat symbool voor de verbinding tussen alle inwoners van Dendermonde, tussen de stad en de deelgemeenten. In officiële stadscommunicatie kan de lijn variëren in lengte. Dit maakt het symbool dynamisch én uniek. Voor de D’s plaatsen we een strak, modern lettertype tegenover een klassiek, traditioneel alternatief. Deze combinatie verwijst naar de positionering van Dendermonde: actueel én historisch.

Als hoofdkleuren kiezen we voor een middeleeuws rood in combinatie met modern beige, wit en zwart. Er is ook een uitgebreide reeks secundaire kleuren beschikbaar.

Contact

Communicatiedienst

Gebouw
Administratief Centrum
Adres
Franz Courtensstraat 119200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052 25 10 20
E-mail

Enkel na telefonische afspraak.

Ik wil iets melden.