naar top
Gemeente Dendermonde

Jeugdopbouwwerk

De jeugdopbouwwerkers hebben als opdracht de positie van kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties in de samenleving te versterken.

Vindplaatsgericht en emancipatorisch jeugdwerk staat hierbij centraal. Het heeft onder meer tot doel om kinderen en jongeren hun stem te laten klinken binnen het beleid en het reeds bestaande aanbod. En voor en door hen een laagdrempelige ontmoetingsplaats te creëren. De jeugdopbouwwerkers investeren een groot deel van hun tijd in het opbouwen, onderhouden en versterken van vertrouwensrelaties met kinderen en jongeren in hun vrije tijd. Dit om de relatie te versterken met de doelgroep en noden en behoeften te weten te komen. De jeugdopbouwwerkers zijn terug te vinden bij de jeugddienst, maar zijn ook vaak op pad met kinderen en jongeren.

Een project van hen is het mobiel speelplein Vollen Bak. Verder organiseren ze op woensdag, in weekends en vakanties allerlei activiteiten voor kinderen en jongeren met maatschappelijk kwetsbare achtergrond. 

Contact

Jeugddienst

Adres
Sas 349200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052-21 20 93
E-mail
Vandaag open van 13.30 tot 19 u.
Morgen open van 13.30 tot 16.30 u.