Kaleidoscope (street art)

Onder de noemer Kaleidoscope maken wereldbekende en gerenommeerde kunstenaars gigantische muurschilderingen en fantastische kunstinstallaties. Alle werken vormen een kleurrijke openluchtexpo doorheen de stad. De route van ongeveer 3 km combineert klassieke bezienswaardigheden, street art en werk van jonge, beloftevolle, lokale kunstenaars (project Kunstkrakers). De werken blijven voortbestaan en worden niet weggehaald.

WAAR? 
Start in Wastijnepark, Serbosstraat in Sint-Gillis.
Parcours door het centrum van Dendermonde.

WANNEER? 

Vrij te bezoeken.
 
Openingsevent (afgelopen)
zondag 3 juni, van 12-18 u. in het Wastijnepark, Serbosstraat in Sint-Gillis
 
Op ruim 20 plaatsen in Dendermonde werden artistieke ingrepen gedaan door Belgische en internationale street-artartiesten. Het parcours langs deze plekken wordt geopend met een picknick, street-artanimatie en gegidste wandel- en fietstochten. Start met toespraak, receptie en picknick, daarna doorlopend street(-art)animatie.
 
Begeleide wandeling (afgelopen)
zondag 3 juni, vertrek om 13 u. en om 15 u. in Wastijnepark (zonder inschrijving, plaatsen zijn beperkt)
 
Onder begeleiding van een deskundige gids maak je een wandeling van ongeveer 3 km langs enkele street-artprojecten.
 
Begeleide bezoeken op andere dagen kunnen mits reservatie (min. 3 weken vooraf) bij de Toerisme Dendermonde. Hou rekening met een kostprijs van 60 EUR/gids voor een groep van max. 30 personen.
 
PRIJS? 
gratis
 
INFO? 
052-20 26 40
 
Ontdek de locaties van Kaleidoscope (en Dolers) via de mobiele website www.viewmasters-dendermonde.be. Voor het situeringsplannetje van de kunstwerken, klik rechtsboven. Het plannetje is ook gratis ter beschikking bij Toerisme Dendermonde en op het openingsevent van Kaleidoscope op zondag 3 juni. 
  • foto
  • foto
  • foto
  • foto
  • foto