naar top
Gemeente Dendermonde

Kunst achter glas

Het succes van de Dendermondse kunstroute vorig jaar, kent deze zomer zijn vervolg. Een jaar vol ruimte voor bezinning heeft tot nieuwe inzichten geleid. Dit jaar kiest Melissa Muys, kunsthistorica en curator van deze route, voor een andere aanpak: woordkunst doet zijn intrede.

Van 7 augustus t.e.m. 26 september organiseert de kunstraad de expo Kunst Achter Glas in het centrum van Dendermonde. Dendermondse kunstenaars tonen hun werk achter glas.

Doorkruis Dendermonde

Op 31 locaties doorheen het centrum van Dendermonde kan je werken bewonderen van kunstenaars en dichters/auteurs uit de streek en ook van ver daarbuiten. Een aangename mix van jong en oud, inheems en uitheems, beginnend en gevestigd en dat dan nog in de meest uiteenlopende disciplines.

Vertrekkende van de Grote Markt wordt u langsheen het Sas en terug via de Kerkstraat richting Noordlaan geleid. Doorheen de binnentuin van residentie Christiana en residentie Augustijnen wandelt u door de Bogaerdstraat, langs de Dender richting Vlasmarkt en doorheen de Brusselsestraat. Van noord naar zuid, van oost naar west, genietend van al het moois dat de stad te bieden heeft.

Woord en beeld

Op iedere locatie wordt een kunstwerk met een gedicht of tekst gecombineerd. Met de deskundige hulp van Hilde De Paepe, voorzitter van zinspiratie en beheerder van de facebookpagina “wie goedgezinde woorden zaait” werd er gewikt en gewogen, gezocht naar passende woorden en krachtige beelden die elkaar versterken in samenhorigheid.

Dankzij de ondersteuning van Forum Cultuur, kunstraad, cultuurloket, de Stedelijke musea en ook de gastvrijheid bij de locaties werd een veelbelovend kunstenparcours tot stand gebracht.

Op deze pagina's vind je dra alle informatie over de deelnemende kunstenaars en een downloadbaar wandelplan.