naar top
Gemeente Dendermonde

Wekelijkse markten

In Dendermonde zijn er volgende wekelijkse markten:

    • Dendermonde-centrum: elke maandag van 8-13 u.
    • Baasrode (Dorpsplein): elke woensdag van 13-17 u.
    • Bloemenmarkt: elke zondag van 8-14 u. (Dendermonde: Groene Dender en Oudegem: Kerkplein)

De wekelijkse maandagmarkt is één van de drukstbezochte en grootste uit de regio. Elke maandag van 8 tot 13 u. kan je in de verkeersvrije binnenstad rustig flaneren langs 120 marktkramen met een gevarieerd aanbod: voeding, huishoudartikelen, textiel, bloemen en planten.

Tijdens de wekelijkse maandagmarkt in Dendermonde zijn gemotoriseerde voertuigen en fietsen niet toegestaan. De enige uitzonderingen zijn de hulp- en veiligheidsdiensten, de hulpvoertuigen voor personen met een handicap, de diensten belast met de overbrenging van gevangenen en marktkramers met uitdrukkelijke toelating van de bevoegde overheid. Dit vanaf 7.30 u. tot het tijdstip waarop het marktparcours door de politie opengesteld wordt.

In deelgemeente Baasrode is er elke woensdag van 13 tot 17 u. een kleine, gezellige markt op het Dorpsplein.

De fleurigste markt van allemaal, de bloemenmarkt, vind je zondagvoormiddag op de Groene Dender (Kasteelstraat) in Dendermonde en het Kerkplein in Oudegem.

Voor informatie over een standplaats op een wekelijkse markt, kan je langskomen bij team economie na afspraak. Je kan een afspraak maximaal 30 dagen op voorhand vastleggen. Om een standplaats aan te vragen, over te dragen of niet-commercieel en occasioneel in te nemen breng je het ingevulde aanvraagformulier en de nodige bijlagen mee.

Maak een afspraak m.b.t. een standplaats op de wekelijkse markt

De tarieven van de standplaatsen vind je in het retributiereglement voor ambulante activiteiten op de openbare markten.

Hoe deelnemen aan de markten?

Vaste standplaats

Een vaste standplaats aanvragen of overlaten, vraag je aan bij team economie aan de hand van het formulier ‘aanvraag vaste standplaats op de openbare markt’ of ‘overdracht abonnement standplaatsen op de openbare markt’. (onderaan deze pagina).

Bij ontvangst van een nieuwe aanvraag wordt deze ingeschreven in het chronologische marktregister (= wachtlijst). De aanvraag wordt pas behandeld als alle vereiste documenten ingediend zijn. Vrije plaatsen worden toegewezen volgens de voorrangsregels opgenomen in het marktreglement. De tarieven van de standplaatsen vind je in het retributiereglement voor ambulante activiteiten op de openbare markten.

Losse Standplaats

De toewijzing voor een losse standplaats verloopt voor de maandagmarkt Dendermonde-centrum via digitale loting. Om deel te nemen aan de loting kunnen marktkramers zich uiterlijk de dinsdag ervoor inschrijven. Het resultaat wordt op woensdag bekendgemaakt.

Vanaf maandag 8 mei 2023 zijn er 12 plaatsen beschikbaar van minimum 6 meter tot maximum 8 meter. 

Neem deel aan de loting voor de maandagmarkt Dendermonde-centrum

Voor een losse standplaats op de wekelijkse woensdagmarkt in Baasrode volstaat het om zich minstens 24 uur op voorhand te melden via economie@dendermonde.be

Occasionele inname

Met betrekking tot een occasionele standplaats voor de verkoop van producten of diensten zonder commercieel doel of andere actie moet u het aanvraagformulier ‘occasionele inname op de openbare markt’ (zie document onderaan deze pagina) invullen en mailen naar economie@dendermonde.be. Aanvragen moeten minstens 3 weken op voorhand gebeuren. Na goedkeuring door het college van burgemeester en schepenen, ontvang je een officiële toelating van team economie.

Flyeren op de wekelijkse markt

Om te flyeren op de wekelijkse markt kan u een aanvraag indienen via mail naar economie@dendermonde.be. Aanvragen moeten minstens 3 weken op voorhand gebeuren. Na goedkeuring door het college van burgemeester en schepenen, ontvang je een officiële toelating van team economie.

Contact

Dienst economie

Gebouw
Administratief Centrum
Adres
Franz Courtensstraat 119200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052 25 10 99
E-mail

Deze dienst werkt enkel op afspraak.

Maak een afspraak.

  • markt