naar top
Gemeente Dendermonde

Mijn VerbouwLening

Een groot deel van het Vlaamse woningpark is sterk verouderd. Veel eigenaars hebben dringend nood aan meer financiële ondersteuning om deze woningen en appartementen te renoveren. Je kan sinds 1 september 2022 de renteloze Mijn VerbouwLening tot 60.000 EUR aanvragen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie.

De details van Mijn Verbouwlening werden op 8 juli 2022 definitief goedgekeurd door de Vlaamse Regering. 

Wat is de Mijn VerbouwLening?

Energie verbruiken neemt vandaag een grote hap uit het gezinsbudget. Toch kan je flink besparen op de energiefactuur door te investeren in maatregelen die het energieverbruik verminderen. Deze investeringen kosten echter ook geld en dat budget heb je niet altijd direct voorhanden. Een energiezuinige verbouwing hoeft niet duurder te zijn dan een andere verbouwing. Als inwoner van Dendermonde kan je via Energiehuis BEA (Beheer Energie Aalst) goedkoop een bedrag ontlenen om energiebesparende investeringen mee uit te voeren.  

Meer info over de aanvraagprocedure op de website van vzw Bea

Uitleg over Mijn VerbouwLening?

Kom gerust langs bij het Energiehuis BEA in de Woonwinkel, na afspraak. Leg je afspraak maximaal 30 dagen op voorhand vast.

Maak een afspraak

  • energie licht