naar top
Gemeente Dendermonde

Nederlands leren en oefenen

Als stad willen we in elke situatie een kwaliteitsvolle dienstverlening bieden. Daarom schrijven we onze communicatie naar burgers, bezoekers, studenten en ondernemers zo open, doelgericht en duidelijk mogelijk.

Dendermonde ligt in het Nederlandse taalgebied. Nederlands is volgens de taalwetgeving de taal waarin in eerste instantie wordt gecommuniceerd. Niet voor alle inwoners is het Nederlands gemakkelijk. Denk bijvoorbeeld aan nieuwkomers die de taal nog aan het leren zijn, laaggeletterden of personen die minder digitaal vaardig zijn.

Integratie in onze stad is belangrijk daarom focussen we binnen ons taalbeleid op het stimuleren en promoten van taal.

Wij willen nieuwkomers helpen om hun Nederlands te leren en te oefenen. Daarom hebben we een meertalige brochure ‘Nederlands leren en oefenen’ gemaakt (in het Nederlands, Frans, Duits en Engels). Deze is voornamelijk toegespitst op de scholen NT2 (opleiding Nederlands als tweede taal), oefenkansen Nederlands en contacten voor vrijetijdsdiensten. Met deze brochure wordt informatie over het taalaanbod begrijpelijk, zodat iedereen kan beoordelen of het aanbod voor hem of haar bestemd is.

Contact

Dienst vreemdelingenzaken

Gebouw
Administratief Centrum
Adres
Franz Courtensstraat 119200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052 25 11 80
E-mail

Deze dienst werkt enkel op afspraak.

Maak een afspraak.

  • Studeren