naar top
Gemeente Dendermonde

NIEUW Lokaal dienstencentrum Appels, Oudegem, Schoonaarde, Mespelare

Het nieuw lokaal dienstencentrum wil voor de plaatselijke leefgemeenschap van Appels, Oudegem, Schoonaarde en Mespelare een ontmoetingsplaats zijn, waar je terechtkan voor dienstverlening, vorming, ontspanning, thuiszorg en informatie. 

Het gebouw komt in Oudegem maar dient als uitvalsbasis voor alle westelijke deelgemeenten. Naar een naam voor het nieuwe ldc zijn we nog volop op zoek, zodra deze vastligt maken we deze bekend.

De plannen voor het nieuwe gebouw zijn klaar. De aanvraag voor een omgevingsvergunning is ingediend en de aanbesteding wordt afgerond. Begin 2023 zullen de werken starten, eind 2024 willen we het gebouw in gebruik nemen.

Goed nieuws! Vanaf oktober 2022 start onze werking onder de vorm van activiteiten die plaatsvinden op verschillende locaties. We hielden rekening met de resultaten van de bewonersbevraging en kozen de activiteiten die het meest interesse genoten.

Dorpsrestaurant

We willen mensen samenbrengen op een laagdrempelige manier om gezond, gezellig, gemakkelijk en goedkoop te eten én hen tevens de gelegenheid bieden tot ontmoeting en sociaal contact om zo het dorpsweefsel te versterken.

Het dorpsrestaurant vindt maandelijks plaats:

  • in Appels in het Parochiaal centrum
  • in Oudegem en Schoonaarde in het Parochiecentrum
  • in Mespelare in zaal De Mespel.

Aansluitend is er in de namiddag een ontspannende activiteit.

Prijs middagmaal : 8€  (of 5€ bij verhoogde tegemoetkoming of 3,5€ indien inkomen lager dan richtbarema)

Data , planning  en inschrijvingsmodaliteiten: zie flyers bij de downloads

Workshop computer en smartphone

Mensen krijgen in groep hulp en begeleiding bij vragen en moeilijkheden die ze ervaren bij computer en smartphonegebruik. De workshop kan je elke maand volgen, afwisselend in één van de westelijke deelgemeenten. De lessen zijn gratis, breng indien mogelijk je eigen laptop of smartphone mee.

Concrete data en locaties : zie flyer bij downloads

Inschrijven verplicht.

Fit+

Samen in groep bewegen op muziek, begeleid door bewegingscoach Nadja.

Elke dinsdag van 9 tot 10 u. met aansluitend koffiemoment in Sporthal Oudegem (Oudburg 63). We starten op dinsdag 4 oktober.

Prijs : 3 stempels op activiteitenkaart, koffie inbegrepen, activiteitenkaart te koop voor of na de les (20€/5€ Uitpas-K)

Vrijwilligerswerk?

Vrijwilligers zijn in het lokaal dienstencentrum van groot belang. Interesse? Lees meer over de vrijwilligerswerking.

Contact

Lokaal dienstencentrum Appels, Oudegem, Schoonaarde, Mespelare