Workshop 'Koken met restjes' tegen voedselverspilling

Zonder dat we het beseffen, zijn we in Vlaanderen kampioen voedsel wegwerpen. Dat blijkt uit cijfers van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij OVAM. Jaarlijks vinden we in Vlaanderen meer dan 311.000 ton gft-afval terug tussen het restafval. Brood, groenten en fruit verspillen we het vaakst, elk goed voor meer dan 35.000 ton. Ook meer dan 30.000 ton bereide gerechten belandt in de vuilnisbak. En dat kost een gemiddeld gezin al gauw 369 euro per jaar.

Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Doe je mee?

Doe je mee met een workshop?

Zowel in het voorjaar als in het najaar organiseert intercommunale Verko gratis workshops rond voedselverlies.

Hoe bewaar je voedsel het best? Slim aankopen, wat betekent dat? Kan je met restjes nog lekkere gerechten maken? Maakt het uit hoe ik mijn koelkast inricht? De antwoorden op deze vragen zijn vaak verrassend eenvoudig. En je kan er veel geld door besparen. 

Koken met restjes

27 november 2025 om 19u30 in het kantoorgebouw van Verko, Bevrijdingslaan 201  te Appels. 
Deelname is gratis, maar je moet wel inschrijven.

Schrijf je hier in

Gepubliceerd op dinsdag 21 oktober 2025 om 14.36 u.