Vraag voordelig een plantenbox aan!

ABLLO vzw (Actiecomité tot beveiliging van het leefmilieu op de Linkeroever en het Waasland) en het lokaal bestuur werken samen om meer groen te realiseren op het Dendermondse grondgebied. Zo biedt ABLLO vzw nu voordelige plantenboxen aan voor je tuin of tegeltuin.

Op die manier kan je ook als inwoner van Dendermonde meehelpen aan de klimaatdoelstellingen die we als lokaal bestuur ondertekenden. Bovendien fleuren ze niet alleen je tuin, gevel of de buurt op, je doet er ook de natuur een groot plezier mee!

Wie kan een plantenbox aanvragen?

Elke inwoner die in een dorpskern of in dichtbebouwd gebied woont kan een plantenbox aanvragen. Een tuin is niet nodig, de planten kunnen ook voor een tegeltuin gebruikt worden. 

Lees hier meer over hoe je een tegeltuin of groenslinger aanvraagt. 

Welke plantenboxen kan je bestellen?

Er kan gekozen worden voor een plantenbox met bv. enkel vaste planten, maar er zijn ook combinaties mogelijk, bijvoorbeeld:

  • 1 boom en 4 struiken;
  • 4 struiken en 10 vaste planten;
  • 2 klimmers en 10 vaste planten;
  • 4 struiken en 2 klimmers;
  • 4 struiken en 10 vaste planten;
  • geveltuinpakket met 2 klimmers, 5 vaste planten en 10 bloembollen (tulp, krokus en narcis);
  • + gratis zadenmengsel.

De verschillende plantenboxen en -soorten kan je terugvinden bij de downloads hieronder. 

Hoe kan je een plantenbox bestellen?

Vul het aanvraagformulier in. Dat vind je terug bij de downloads hieronder. Maak je keuze en stuur het formulier terug naar de vzw via jenny.delaet@ugent.be of per post: Dennenstraat 65, 9100 Sint-Niklaas.

Een plantenbox kost 10 euro maar heeft een plantenwaarde van maar liefst 60 euro! Storten kan op het rekeningnummer BE21 4095 0600 6103 met vermelding van ‘naam + project groene oasen’. Daarnaast krijg je 5 keer het magazine van de vereniging.

Geef je bestelling ten laatste tegen eind augustus door. In de loop van november neemt de verenging contact met je op voor de levering van de planten. Je kan dan aangeven wanneer je de planten het liefst krijgt.

Dit artikel werd gepubliceerd op 11 maart 2022.