Zwembad Olympos blaast 50 kaarsjes uit en viert dat een jaar lang met tal van activiteiten!

Op 27 december 1971 sprongen de eerste zwemmers in Zwembad Olympos. 50 jaar Olympos, dat moet gevierd worden! We kleedden het zwembad feestelijk aan en organiseren het hele jaar door activiteiten om de rijke geschiedenis van het zwembad te tonen én te vieren. Duik jij samen met ons in feestjaar?

50 jaar nadat de eerste zwemmers in Zwembad Olympos doken, is de liefde voor de zwemsport nog steeds aanwezig. Na talloze renovaties, verbeteringen en vernieuwingen kunnen we stellen dat Olympos tot op vandaag een vaste plaats heeft bij de grote spelers in de zwembadwereld. Dat hebben we niet alleen te danken aan een bestuur dat durft vooruit te kijken en te innoveren, maar ook aan ons enthousiaste personeel dat zich met veel liefde elke dag inzet om de klanten een aangename en veilige ontspanning aan te bieden.

Uiteraard zijn we als zwembad niets zonder onze klanten: zij hebben door hun talrijke aanwezigheid het zwembad grootgemaakt. Denk maar aan onze vele clubs die een rijke geschiedenis hebben in de zwemsport, de vele scholen van Dendermonde en daarbuiten die zoveel kinderen hebben leren zwemmen en alle zwemmers die wekelijks hun baantjes komen trekken of in het weekend met de kinderen genieten van de glijbanen en de ligweide.

Wij willen het komende jaar samen met hen in ons rijke verleden duiken! Een heel jaar lang worden er activiteiten, lessen, initiaties en demo’s gegeven. Iedereen kan proeven van nieuwe aquasporten, kennismaken met onze diverse clubs of mijmeren over vroeger.

We willen niet té diep duiken in het programma, maar zullen het feestjaar in verschillende golven voorstellen aan het publiek. Ondertussen is het zwembad ook al voor een deel ingekleed, maar er volgen nog leuke versieringen met verwijzingen naar ons verleden.

Hieronder vind je alvast het overzicht van de komende activiteiten:

  • Zaterdag 12 maart - Openkelderdag

Duik in de kelder en ontdek de mysteries van het zwembad: waar loopt al dat water naartoe en hoe wordt het gezuiverd? Je komt het allemaal te weten tijdens de Openkelderdag die je perfect kan combineren met een zwembeurt.

  • Maandag 18 april - Bunny Hop

Onze jaarlijkse activiteit op paasmaandag: de paashaas komt langs en wie komt zwemmen maakt kans op leuke prijzen!

  • Maandag 25 april - De recreatiebaden bestaan 30 jaar!

Net zoals bij de opening 30 jaar geleden organiseren we een grote kleurwedstrijd. Vanaf midden maart krijgen alle kinderen die komen zwemmen een kleurplaat. Door die mooi in te kleuren en af te geven, maken ze kans om een prijs te winnen.

  • Vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juli - Hallo Zomer

We zetten de zomer goed in met een grote drijvende attractie in het zwembad!

  • Zaterdag 17 september - Waterpolodag

Op deze dag zullen er tal van activiteiten georganiseerd worden door de waterpoloafdeling van de Dendermondse Zwemvereniging Olympos (DZO): een amateurtoernooi, initiaties, een match, de ploegvoorstelling …

Wat mag je nog verwachten? Meerminzwemmen, een introductie in artistiek zwemmen, korte lessenreeksen FloatFit, Aquacycling, Aquamove en Aquajogging, de jaarlijkse Halloween Nocturne en opnieuw een échte Vlaamse Zwemweek in november!

Dit artikel werd gepubliceerd op 26 februari 2022.