Gebruikte landbouwfolies tijdelijk welkom op recyclagepark Appels

Nog tot en met donderdag 30 juni 2022 kan je gebruikte landbouwfolies naar het recyclagepark van Appels brengen. Afvalintercommunale Verko zamelt de folies tijdelijk in om ze te laten recycleren.

Inwoners van Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen kunnen tot eind juni 2022 met hun gebruikte landbouwfolies terecht op het recyclagepark van Appels. De dienstverlening is interessant voor land- en tuinbouwers, maar ook voor particulieren die bijvoorbeeld folies van paardenhooi zouden hebben. De ingezamelde folies worden gerecycleerd. Daarom is het belangrijk om ze veegschoon aan te bieden. Dit kan los of samengebonden met folierepen. Het recyclagebedrijf vermaalt de plastic folies tot korrels die opnieuw de grondstoffen vormen voor kunststofproducten.

Landbouwfolies binnenbrengen kan elke weekdag tussen 8.30-12 u. en 12.30-14 u. De prijs is 110 euro per ton (pro rata berekening) en 2 euro toegangsgeld voor het recyclagepark. Wie een factuur wenst, betaalt 10 euro (excl. btw) voor administratieve kosten.

Dit artikel werd gepubliceerd op 11 april 2022.