(H)eerlijk lokaal: Dendermonde, Lebbeke en Buggenhout stellen nieuwe brochure voor met lokale producenten van hoeve- en streekproducten

Van bij de boer tot op jouw bord: in de nieuwe brochure '(H)eerlijk lokaal' vind je een handig overzicht van 45 lokale producenten van hoeve- en streekproducten in Dendermonde, Lebbeke en Buggenhout. De brochure werd gemaakt n.a.v. de Week van de Korte Keten, die loopt van 14 tot 22 mei.

Lokale producten vind je vaak dichter bij huis dan je denkt! In hoevewinkels of automaten, via deur-aan-deurverkoop of op de markt, waar ze soms ter plaatse geproduceerd worden. De productieplaats en het bord van de consument liggen dan heel kort bij elkaar.

Inkopen doen bij de boeren in jouw streek levert bovendien alleen maar voordelen op: je weet waar het voedsel vandaan komt, je krijgt seizoensgebonden en kwaliteitsvolle producten, alles is supervers en de boer krijgt een eerlijke prijs. 

De nieuwe brochure is te verkrijgen via:

Van 17-21 mei organiseren we ook de wedstrijd: 'Week van de Korte Keten - De Stoel' waarmee je elke dag een cadeaumand t.w.v. 55 euro kan winnen! Lees hier alle info over de wedstrijd.

Dit artikel werd gepubliceerd op 10 mei 2022.