Vacature: maatschappelijk werker woonzorgcentrum

Werk je graag met ouderen? Ben je empathisch en streef je een kwaliteitsvolle dienstverlening na? Ben je klantvriendelijk en een sterke coördinator?

Rol in de organisatie

De maatschappelijk werker is mee verantwoordelijk voor het opnamebeleid van het woonzorgcentrum, zowel residentieel als kortverblijf. Dat wil zeggen dat hij/zij zorgt voor de selectie van mogelijke bewoners op basis van de zorgbehoevendheid. In die optiek zijn contacten met ziekenhuis, andere woonzorgcentra, de thuiszorg en psychiatrische centra een noodzaak. Je werkt actief op de wachtlijsten met kandidaat-bewoners en houdt nauw contact met hen. Intern zorgt hij/zij voor de eerste opvang van de toekomstige bewoner en de familie, de samenstelling van het opnamedossier, het financiële luik, de opname en de follow-up na opname. Zo verzorg je de opname van A tot Z door duidelijke afspraken te maken met alle verschillende partners.

De maatschappelijk werker maakt deel uit van het team binnen het woonzorgcentrum en draagt mee zorg voor de persoonsgerichte visie, het sensibiliseren over psychofarmacabeleid en het palliatieve overleg van het woonzorgcentrum. We verwachten actieve inbreng tijdens teamvergadering en participatie in werkgroepen. Jij bent het aanspreekpunt voor vragen rond opnamebeleid en bent de link tussen de families van de bewoners en het woonzorgcentrum.

Bovendien heb je een administratief en financieel luik bij deze functie. Zo zorg je voor het correct afhandelen van de dossiers rond bv. afbetalingsplannen, steun vragen bij OCMW, onderhoudsplicht, bewindvoerders, contact met zorgkassen …

De grootste uitdaging als maatschappelijk werker woonzorgcentrum is om de bewoners een harmonieuze opname te bezorgen waarbij alles duidelijk is voor alle partijen zodat dit zo vlot mogelijk verloopt.

De ideale kandidaat

Als maatschappelijk werker beschik je over een bachelor diploma maatschappelijk werk. Je kan zelfstandig werken maar bent ook een echte teamspeler. Bovendien ben je empathisch en leergierig ingesteld. Daarbij ben je klantvriendelijk en streef je een kwaliteitsvolle dienstverlening na. We verwachten van een goede maatschappelijk werker dat hij/zij communicatief sterk staat, zowel mondeling als schriftelijk. Tot slot ben je een vlotte planner/coördinator en heb je sterke administratieve vaardigheden.

Plaats in de organisatie

Als maatschappelijk werker ben je mee verantwoordelijk voor het opnamebeleid van het woonzorgcentrum Aymonshof. Je zorgt ervoor dat de opname van een nieuwe bewoner op de best mogelijke manier georganiseerd wordt.

Ons aanbod

  • Een halftijdse functie in contractueel dienstverband met een contract van bepaalde duur.
    Mogelijks kans op verlenging of vaste indiensttreding (indien je eerst geslaagde bent in een volwaardige selectieprocedure)
  • Indiensttreding zo snel mogelijk.
  • Een aantrekkelijke verloning volgens de salarisschaal B1-B3 (min. € 2.663 en max. € 4.488 bruto geïndexeerd maandsalaris.
  • Relevante werkervaring kan meegenomen worden.
  • Je geniet van een groepsverzekering (4 % van je bruto jaarloon).
  • Openbaar vervoer voor woon-werkverkeer is volledig terugbetaald.
  • Kom je met de fiets naar het werk? Dan krijg je een mooie fietsvergoeding van 0,25€/km
  • Maaltijdcheques van 6 euro per gewerkte dag

De diplomavoorwaarden

Houder zijn van ofwel het diploma van bachelor in het sociaal-agogisch werk met de titel van maatschappelijk assistent, of een daarmee gelijkgesteld diploma; ofwel het diploma van bachelor in de sociale gezondheidszorg, of een daarmee gelijkgesteld diploma.

Interesse?

Solliciteren kan door jouw cv, motivatie en diploma te mailen naar vacatures@dendermonde.be. Vermeld zeker voor welke functie je solliciteert. Op basis van jouw cv en motivatie beslissen we of we je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Je wordt hiervoor uitgenodigd per mail of via telefoon.

Dit artikel werd gepubliceerd op 13 mei 2022.