Vacature: gezinsverzorgende

Wil je Dendermondenaren helpen bij algemene huishoudelijke en verzorgende taken?

Rol in de organisatie

Onze gezinsverzorgenden helpen Dendermondenaren met diverse zorgbehoeften. De zorgverlening kan bestaan uit persoonsverzorging, psychosociale ondersteuning, pedagogische ondersteuning en huishoudelijke hulp.

Persoonsverzorging omvat zowel dagelijkse lichaamsverzorging (bv. hulp bij wassen, omkleden, toilet, haarverzorging …) als ook meer specifieke zorg (ondersteuning bij beweging, toedienen medicatie …). Mama’s die net bevallen zijn en hulp nodig hebben voor de zorg van zichzelf en hun baby, behoren ook tot ons cliënteel.

We ondersteunen mensen met een zorgvraag ook bij huishoudelijke taken, zoals wassen, koken, strijken, bedden opmaken en boodschappen doen.

Kwetsbare gezinnen kunnen ook een beroep doen op een gezinsverzorgende voor ondersteuning bij pedagogische taken, zoals kinderen naar school brengen en halen,…

Tot slot help je klanten ook met administratie, opvoeding en de organisatie van het huishouden. Hoe het takenpakket bij een specifieke klant eruitziet, bepaalt de verantwoordelijke regiowerker in overleg met de klant.

Tweewekelijks neem je deel aan een werkvergadering, waar je overlegt over de best mogelijke hulpverlening voor de klanten. Op dit overleg wissel je ook ervaringen en tips uit onder collega’s.

De ideale kandidaat

Je stelt de patiënt centraal en communiceert met hen op een aangename manier. Ook met andere zorgverleners, collega’s en de verantwoordelijke regiowerker kan je vlot communiceren. Je gaat op zoek naar oplossingen voor mogelijke problemen en legt hierin de nodige zelfstandigheid aan de dag. Waar nodig werk je samen met andere zorgverleners en stel je een zorgplan voor op maat. Je hebt een rijbewijs B en eigen wagen ter beschikking, want dat is nodig om je vlot te verplaatsen van de ene klant naar de andere en om klanten naar dokter, ziekenhuis of supermarkt te brengen. Je werkt op weekdagen overdag, maar je bent ook bereid klanten in het weekend te helpen als daar nood aan is. Doorgaans bedraagt het weekendwerk per verzorgende om de zes weken ongeveer twee uur in het weekend. 

Dendermondenaren die een beroep op jou doen, voelen zich meteen in goede handen dankzij jouw klantgerichtheid, vriendelijkheid en probleemoplossend vermogen. Je bent flexibel en zorgzaam, zo weet je op elk moment samen met de klant de juiste hulp te bieden. Je bent geduldig, verdraagzaam en sterk in mensgerichte communicatie.

Plaats in de organisatie

Als gezinsverzorgende help je Dendermondenaren met verschillende zorgbehoeften.  

Ons aanbod

  • Blijf leren en groeien via ons groot opleidingsaanbod
  • Geniet van een goede balans tussen werk en privé
  • Een voltijds vervangingscontract in contractueel dienstverband
  • Een aantrekkelijke verloning volgens de salarisschaal IFIC 11
  • Relevante werkervaring kan meegenomen worden
  • Maaltijdcheques van 6 EUR per dag

Interesse?

Solliciteer door je cv en motivatiebrief door te sturen naar vacatures@dendermonde.be en we contacteren je zo snel mogelijk. Zet zeker in je mail voor welke functie je solliciteert!

Vragen?

Voor meer inlichtingen over de inhoud van de functie, kan je contact opnemen met Ashley Van Driessche via ashley.vandriessche@ocmw.dendermonde.be.

Dit artikel werd gepubliceerd op 10 november 2022.