Vacature: begeleider wonen en leven – tijdelijk contract (IFIC 12)

Werk je graag met ouderen? Wil je onze bewoners dagelijks dat thuisgevoel bezorgen? Je begeleidt individuele bewoners, organiseert activiteiten en zorgt mee voor een huiselijke leefomgeving.

Rol in de organisatie

Als begeleider wonen en leven creëer en stimuleer je het dagdagelijks thuisgevoel dat onze bewoners zo belangrijk vinden. Je zorgt mee voor een huishoudelijke leefomgeving voor de bewoners. Je begeleidt individuele bewoners en organiseert activiteiten.

Je werkt een activiteitenaanbod uit zowel voor groepen als individuen. Hiervoor maak je gebruik van muziek, beweging, knutselen, schilderen ... Elke bewoner heeft zijn eigen mogelijkheden en beperkingen. Je houdt hiermee rekening bij het uitwerken van deze activiteiten.

Je creëert een aangenaam woon-leefklimaat voor de bewoners en peilt naar hobby’s, interesses en hun levensgeschiedenis zodat je zo kan inspelen op de noden en behoeftes van de verschillende bewoners.

Samen met vrijwilligers werk je bewonersgericht en kan je verschillende rollen opnemen: cultuurcoach, mentor, activiteitenbegeleider, livingbegeleider, referentiepersoon …

Ideale kandidaat

Je werkt graag met ouderen en bent een teamspeler. Je hebt zowel zicht op de individuele bewoner als op het volledige teamgebeuren. Daarbij ben je creatief, dynamisch en flexibel en heb je oog voor het stimuleren van mensen.

Plaats in de organisatie

Als begeleider wonen en leven werk je in het woonzorgcentum Hof ter Boonwijk in een multidisciplinair team waar je handelt vanuit de visie van een persoonsgerichte aanpak. Je streeft ernaar om op deze manier een zo optimaal mogelijk woon- en leefklimaat te creëren voor alle bewoners.

Je werkt in nauw overleg met de teamcoach verpleegafdeling en het multidisciplinair kernteam. 

De diplomavoorwaarden

 • Je bent in het bezit van één van onderstaande diploma’s of gelijkwaardig:
  • Een diploma secundair onderwijs, uitgereikt in het algemeen secundair onderwijs, het kunst secundair of het technisch secundair onderwijs.
  • Een diploma secundair onderwijs, uitgereikt in het zevende specialisatiejaar van het beroeps secundair onderwijs, hetzij in de studierichting “kinderzorg” hetzij in de studierichting “ thuis- en bejaardenzorg”.
  • Een certificaat (modulaire opleiding) of een getuigschrift (lineaire opleiding) van de opleiding “begeleider-animator voor bejaarden” behaald in het studiegebied “personenzorg” in het kader van het volwassenonderwijs.
  • Voor personeelsleden die voor 1 januari 2004 tewerkgesteld waren in een woonzorgcentrum in de functie van deskundige in animatie en activatie, een bekwaamheidsattest van het door de minister erkend specifiek modulair vormingspakket van 96 uren.

Ons aanbod

 • Een tijdelijk voltijds of halftijds contract van 6 maanden in wzc Hof ter Boonwijk. Opstart zo snel mogelijk.
 • Een aantrekkelijke verloning volgens het IFIC barema 12
 • Relevante werkervaring kan meegenomen worden
 • Je geniet van een groepsverzekering (4% van je bruto jaarloon)
 • Openbaar vervoer voor woon-werkverkeer is volledig terugbetaald
 • Mogelijkheid om je aan te sluiten bij onze hospitalisatieverzekering
 • Kom je met de fiets naar het werk? Dan krijg je een mooie fietsvergoeding van 0,25 EUR/km
 • Maaltijdcheques van 6 EUR per gewerkte dag van (7.36 u.)

Interesse?

Solliciteren kan door jouw cv, diploma en motivatiebrief te mailen naar vacatures@dendermonde.be. Op basis van jouw cv en motivatie beslissen we of we je uitnodigen voor een gesprek.

Vragen?

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure kan je contact opnemen met Cindy Ysewijn, team selectie en rekrutering via vacatures@dendermonde.be of 052-26 27 15.

Voor meer inlichtingen over de inhoud van de functie, kan je contact opnemen met Paul Vandermeeren, Directeur wzc Hof ter Boonwijk via paul.vandermeeren@ocmw.dendermonde.be 

Dit artikel werd gepubliceerd op 23 juni 2022.