Burgerbudget 2022: Stem op jouw favoriete idee voor het burgerbudget!

Welke ideeën krijgen ondersteuning van de stad en worden binnenkort uitgevoerd met het burgerbudget? Vanaf 1 juli tot 31 augustus kan je stemmen op jouw drie favoriete ideeën! #project9200

Inwoners kregen de kans om initiatief te nemen en samen aan onze stad te bouwen. Tijdens fase 1 van het burgerbudget konden inwoners tot en met 31 mei 2022 ideeën indienen. In totaal werden er 19 ideeën ingediend via het digitaal participatieplatform Denk mee(r) voor Dendermonde. In fase 2 werd bekeken of aan de voorwaarden werd voldaan en of het idee praktisch haalbaar was. 9 ideeën werden weerhouden en gaan door naar fase 3, de stemronde.

Vanaf 1 juli tot 31 augustus kan je via Denk mee(r) voor Dendermonde stemmen op jouw drie favoriete ideeën voor het burgerbudget 2022 met als thema 'klimaat en duurzaamheid'.

Hoe stemmen?

Vanaf 100 stemmen zal het idee doorgaan naar de volgende ronde. Dan screent en bespreekt de beoordelingscommissie de ideeën. De commissie bepaalt kritisch welke projecten de stad ten goede komt en dus zullen worden uitgevoerd.

Stem op jouw favoriete ideeën!

Dit artikel werd gepubliceerd op 1 juli 2022.