Wegenwerken in de Ridderstraat, Greffelinck en Sas vanaf 4 juli

Als laatste fase in de herwaardering van deze straten en de scholenomgeving, wordt de rijbaan opgebroken en heraangelegd. Om de hinder voor het schoolgaand verkeer te vermijden, gebeuren de werken in de zomervakantie.

Meer info over de werken

In de Greffelinck en Sas wordt de bestaande fundering en verharding opgebroken en vernieuwd. Het deel Ridderstraat tot het kruispunt met de Emiel Van Winckellaan wordt uit deze fase van de werken gehaald en later uitgevoerd. Deze maatregel is genomen om de circulatie en de bereikbaarheid te verbeteren en de hinder te beperken. De werken starten op 4 juli en bij normale weersomstandigheden zijn de werken afgerond op 24 augustus. De straten worden afgesloten voor alle verkeer.

Regeling huisvuilophaling (van dinsdag 12 juli tot einde werken)
Er zijn met Verko drie verzamelpunten bepaald waar buurtbewoners op de voorziene ophaaldagen huisvuil (restfractie, pmd, gft, papier/karton) kunnen plaatsen tijdens de werken:

 • Kruispunt E. van Winckellaan met Greffelinck
 • Kruispunt Zwarte Zusterstraat met Sas
 • Kruispunt Prudens van Duysestraat met Sas

Het is aangeraden om gft-containers te voorzien van het huisnummer of andere referentie zodat deze makkelijk kunnen teruggevonden worden na de lediging.

Lees meer info over de herinrichting van schoolomgeving Sas via https://www.dendermonde.be/herinrichtingschoolomgevingsas

Ook Grote Markt verkeersvrij

Elk jaar maken we de Grote Markt verkeersvrij voor het toeristisch seizoen. Op het marktplein vinden ook deze zomer ook heel wat activiteiten plaats. Dit jaar geldt de afsluiting van donderdag 30 juni tot 6 september. 

Verkeersmaatregelen

 • Tijdens de werken in de Ridderstraat, Greffelinck en Sas is er geen doorgang. De straten zijn afgesloten van 4 juli tot (vermoedelijk) 24 augustus.
 • De voetpaden blijven toegankelijk. Er geldt een parkeerverbod. Gelieve je wagen buiten de werfzone te parkeren.
 • De Grote Markt is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van 30 juni tot 6 september. Fietsers zijn toegelaten. Leveringen voor de Grote Markt rijden in en uit via Justitieplein.
 • Het verkeer wordt al voor de Vlasmarktbrug omgeleid via Dijkstraat of Vlasmarkt.
 • De doorgang over de Vlasmarktbrug naar Emiel van Winckellaan is enkel voor uitzonderlijk plaatselijk verkeer toegelaten.
 • Zwarte Zusterstraat en Emiel Van Winckellaan zijn enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer, via de Beurzestraat. De Beurzestraat wordt tweerichtingsverkeer en er geldt parkeerverbod.
 • Zwarte Zusterstraat wordt tweerichtingsverkeer en een doodlopende straat.
 • Emiel Van Winckellaan wordt een doodlopende straat.
 • Prudens Van Duysestraat wordt tweerichtingsverkeer en is enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. De site van Oscar Romero en OCMW blijven bereikbaar.
 • Tragel blijft bereikbaar.

Tijdens de periode van bouwverlof van 18 juli tot 5 augustus is er geen activiteit op de werf. De aannemer zal de straten Ridderstraat, Greffelinck, Sas toegankelijk maken voor de buurtbewoners. De bovenstaande verkeersmaatregelen blijven in die periode behouden.

In de downloads zie je de verkeersregelingen op een plan.

Dit artikel werd gepubliceerd op 29 juni 2022.