Herinrichting van het Camille Marchantplein loopt vertraging op

Na een participatief traject met de buurt werd vorige zomer beslist om het Camille Marchantplein in Sint-Gillis heraan te leggen. We willen het plein omtoveren tot een groene ruimte waar rust, spel en sport gecombineerd worden. Helaas loopt de herinrichting vertraging op.

Hoewel er een stevig budget werd vrijgemaakt voor de inrichting van het sportplein, bleek dit budget ontoereikend zonder Vlaamse subsidies. In combinatie met de forse stijging van de materiaalprijzen moesten de plannen bijgesteld worden.

We splitsen de inrichting van het sportplein in verschillende delen:

  • Aanleg van een geluiddempende ondergrond in de vorm van een rubberen sportvloer met een basket- en voetbalbelijning en vandalismebestendige voetbal- en basketdoelen. Uitvoering voorzien in september 2022.
  • Installatie van speeltuigen: voorzien najaar 2022.
  • Plaatsing van een 3 meter hoge omheining, om overvliegende ballen tegen te houden. De aanvraag voor de omgevingsvergunning werd eind juni ingediend. Na het verkrijgen van de vergunning wordt de omheining geplaatst. Ook deze werken zullen in het najaar 2022 uitgevoerd worden. De huidige omheining blijft staan tot de nieuwe er is.

We excuseren ons voor de vertraging en hopen op begrip. In tussentijd zal het gras onderhouden worden zodat het Camille Marchantplein tijdens de zomervakantie kan gebruikt worden als speelveld.

Dit artikel werd gepubliceerd op 8 juli 2022.