Nieuwe boostercampagne tegen coronavirus vanaf september: afspraak maken nog niet mogelijk

Er komt een extra boostercampagne tegen het coronavirus in het najaar. Deze campagne richt zich vooral op 50-plussers, mensen met een verzwakt immuunsysteem en zorgpersoneel. Maar iedereen vanaf 18 jaar zal een extra booster kunnen krijgen.

Er vinden nog bijkomende overlegmomenten plaats om deze herfstcampagne praktisch uit te werken. Van zodra er meer duidelijkheid is, communiceren wij hier verder over. Je kan nu nog niet bellen naar het callcenter om afspraken vast te leggen voor deze herfstbooster of voor meer info over de herfstcampagne.

Een volgende vaccinatiecampagne is belangrijk omdat in het najaar nieuwe golven van besmetting verwacht worden. Vaccinatie is en blijft onze belangrijkste verdedigingslinie. Het is intussen gekend dat de bescherming tegen COVID-19 die wordt opgebouwd door vaccinatie of infectie, langzaamaan afneemt doorheen de maanden. Een nieuwe boostervaccinatie wakkert de immuniteit weer aan, zodat het risico op ernstige ziekte, ziekenhuisopname en eventueel overlijden door COVID-19 zo klein mogelijk blijft.

De herfstcampagne start in september waarna we de verschillende doelgroepen binnen onze Eerstelijnszone zo snel mogelijk de kans willen bieden om voor hun extra boostervaccinatie langs te komen in het vaccinatiecentrum Dender-Boonwijk. De groep van 65-plussers komt eerst aan bod. Wie al een tweede booster kreeg, komt opnieuw in aanmerking voor deze herfstbooster, als aan een minimaal interval van 3 maanden werd voldaan. Vervolgens worden opeenvolgend ook het zorgpersoneel en 50-plussers actief uitgenodigd.

Wie jonger is dan 50 jaar werd niet specifiek opgenomen in een doelgroep. Zij krijgen na de verschillende doelgroepen de mogelijkheid om een extra booster te nemen. Om dit aanbod kenbaar te maken, ontvangen zij wel een individuele uitnodiging per brief. Wie jonger is dan 18 jaar, komt momenteel nog niet in aanmerking voor een herfstbooster (uitgezonderd zorgstagiairs).

Wie voorlopig nog geen eerste booster kreeg, wordt sterk aanbevolen om deze zo spoedig mogelijk te halen. Wie een verlaagde immuniteit heeft of 80-plus is en nog geen vierde prik kreeg, doet dit ook best nog zo snel mogelijk. Kreeg je een uitnodiging en lukt het niet meer om online een afspraak te boeken? Neem contact op met het callcenter via 0800-99 502.

Wie komende zomer een reis plant, doet er goed aan om te controleren welke COVID-19-maatregelen er gelden in het land van bestemming. Ook kan het zijn dat je je vaccinatiecertificaat moet vernieuwen.

Heb je na het lezen van deze info nog een vraag?  Lees de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag ook hier niet, neem contact op met het callcenter via 0800-99 502 of vaccinatie@elzdender.be.

Lees ook:

Dit artikel werd gepubliceerd op 9 juli 2022.