Vacature: teamcoach Sociaal Huis

Volg je graag projecten op? Heb je affiniteit met maatschappelijke evoluties? En coach je graag medewerkers? Stel je zeker kandidaat!

Rol in de organisatie

Als teamcoach in het Sociaal Huis stimuleer je de teams om het beste van zichzelf te geven voor alle inwoners van Dendermonde.

Je blijft op de hoogte van ontwikkelingen binnen jouw vakgebieden en onderneemt acties om de hulp- en dienstverlening verder te optimaliseren. Je bouwt mee aan de visie en strategie van het Sociaal Huis. Daarbij zoek je nieuwe manieren om samen te werken actief op. Je detecteert nieuwe noden en doet adviezen om onze werking hierop af te stemmen. Vanuit een brede algemene kennis en jouw analysevermogen kan je snel verbanden leggen. Je bent ondernemend en ziet opportuniteiten die we kunnen verbeteren. Daarnaast weet je strategie op een projectmatige manier te vertalen en te ondersteunen. Binnen projecten speel je een belangrijke rol als facilitator. Een aantal voorbeelden van projecten zijn kinderarmoede, buurtopbouwwerk, sociale participatie en activering, wonen en energie …

Je enthousiasmeert en inspireert het team om doelstellingen te bereiken via een heldere, concrete en duidelijke communicatie. Je stimuleert teamwork en zet mensen en middelen correct in.

Je takenpakket is zeer gevarieerd en daarin zit jouw sterkte. Of het nu gaat over een teamvergadering leiden, een inspectie in goede banen leiden, jaarverslagen opmaken of opvolgen van diverse projecten. We zijn een organisatie in verandering en dat maakt dat jouw takenpakket ook flexibiliteit vraagt. Samen met je collega’s pak je deze verandering vast en geef je elkaar de nodige veerkracht.

De ideale kandidaat

Als teamcoach neem je graag initiatief en werk je resultaatsgericht en zelfstandig. Verantwoordelijkheid en stressbestendigheid zijn onmisbaar in deze functie. Je bent flexibel inzetbaar en toont grote betrokkenheid zowel voor de organisatie als voor de medewerkers. Je hanteert een brede blik en kan noden en problemen op een creatieve en innovatieve wijze herkennen, analyseren en oplossen. Dit doe je met de nodige communicatieve vaardigheden.

Kortom je gaat geen uitdaging uit de weg!

Plaats in de organisatie

Als teamcoach werk je in het Sociaal Huis. Samen met je andere collega’s coördineer je de werking van het Sociaal Huis. Voor de inwoners van Dendermonde werkt het Sociaal Huis als één welzijnsloket, een eerste aanspreekpunt voor alle info, advies en/of doorverwijzing met betrekking tot welzijnsvragen. Samen staan jullie in voor de dagelijkse werking en garanderen jullie de kwaliteit van de geboden hulp- en dienstverlening. Jij draagt samen met jouw collega’s en jouw team maatschappelijk werkers bij tot het realiseren van de doelstellingen en de visie omtrent welzijn met specifieke aandacht voor de meest kwetsbare doelgroepen.

Ons aanbod:

  • Blijf leren en groeien via ons groot opleidingsaanbod.
  • Een tijdelijk voltijds contract van 6 maanden. Opstart zo snel mogelijk.
  • Een aantrekkelijke verloning volgens de salarisschaal B4-B5 (min. € 3.133 en max. € 5.104 bruto geïndexeerd maandsalaris)).

De aanwervingsvoorwaarden

  • Houder zijn van een bachelor diploma, ofwel een diploma van het hoger onderwijs van één cyclus of daarmee gelijkgesteld onderwijs
  • Een diploma in de sociale sector (bij voorkeur maatschappelijk werk) is een pluspunt
  • Vier jaar relevante beroepservaring 

Interesse?

Solliciteren kan door jouw cv, diploma en motivatiebrief te mailen naar vacatures@dendermonde.be. Zet in je mail duidelijk dat je solliciteert voor een functie als teamcoach.

Op basis van jouw cv en motivatie beslissen we of we je uitnodigen voor een gesprek.

Vragen?

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure kan je contact opnemen met Cyriana Keppens, team selectie en rekrutering via vacatures@dendermonde.be of 052-25 10 66.

Voor meer inlichtingen over de inhoud van de functie, kan je contact opnemen met Ingrid Van Vaerenberg, diensthoofd maatschappelijke dienstverlening via ingrid.vanvaerenberg@dendermonde.be

Dit artikel werd gepubliceerd op 20 juli 2022.