Vacature: communicatiemedewerker

Goesting om het communicatieteam van stad Dendermonde te versterken? Stel je kandidaat als communicatiemedewerker.

Rol in de organisatie

Als eindverantwoordelijke voor het maandelijkse Stadsmagazine bepaal je samen met de redactieraad de inhoud, verzamel je alle info en beelden, schrijf je artikels en volg je de drukproeven op. Als een echte journalist ga je op zoek naar straffe verhalen, verrassende invalshoeken en de juiste snaren voor onze reportages. Jij maakt voor eens en voor altijd komaf met het “ambtenarees” en schrijft in heldere mensentaal of beter nog in spreektaal.

Als communicatiemedewerker ben je het aanspreekpunt voor een aantal teams en diensten op vlak van interne en externe communicatie. Je geeft advies en maakt communicatieplannen op voor campagnes. Je bepaalt welke boodschap op welke manier naar de juiste doelgroep gaat. Dit communicatieplan vertaal je in concrete acties, die je nauwgezet realiseert en opvolgt.

Samen met je collega’s werk je aan de verdere ontwikkeling en optimalisatie van de interne en externe communicatiekanalen van het lokaal bestuur (o.a. website, intranet, nieuwsbrieven, sociale media, bewonersbrieven …). Je schrijft persberichten, nieuwsberichten, bewonersbrieven … en staat in voor het up-to-date houden van het intranet, de website en sociale mediakanalen.

Je communiceert vlot met verschillende doelgroepen, zowel schriftelijk als mondeling. Je neemt deel aan interne vergaderingen en overlegt regelmatig met collega’s. Als communicatiemedewerker sta je sterk in jouw schoenen en zorg je voor een goed contact met de verschillende teams en partners van het lokaal bestuur.

De ideale kandidaat

Je bent positief ingesteld en kan je enthousiasme overbrengen op anderen. Je bent een teamspeler, maar je zin voor verantwoordelijkheid stelt je ook in staat om opdrachten zelfstandig af te werken. Je bent stressbestendig en steekt graag een tandje bij om deadlines te halen. Je zoekt altijd naar oplossingen, werkt proactief en hebt zin voor initiatief. Je bent op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en zorgt voor een frisse wind met vernieuwende ideeën. Je kunt snel schakelen en multitasking is geen probleem voor jou.

Plaats in de organisatie

De communicatiedienst is verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie van de stad. Via verschillende communicatiekanalen informeert deze dienst burgers en medewerkers over de besluitvorming, dienstverlening en realisaties van de organisatie. Daarnaast ondersteunt de communicatiedienst de verschillende diensten op vlak van interne en externe communicatie. Bij grootschalige dienstoverschrijdende projecten maakt de communicatiedienst deel uit van het projectteam.

Aanwervingsvoorwaarden

 • Houder zijn van een bachelor diploma, ofwel een diploma van het hoger onderwijs van één cyclus of daarmee gelijkgesteld onderwijs. Richting communicatiewetenschappen, -management of journalistiek is een pluspunt.
 • Kennis van grafische programma’s (Adobe Photoshop, Illustrator en Indesign) is een pluspunt.
 • Rijbewijs B.
 • Ervaring en/of een opleiding in een vergelijkbare functie is een duidelijke troef.
 • Je kan snel opstarten (bij voorkeur onmiddellijk).

Ons aanbod

 • Een tijdelijk voltijds contract van 6 maanden. Opstart zo snel mogelijk.
 • Een aantrekkelijke verloning volgens de salarisschaal B1-B3 (min. € 2.717 en max. € 4.578 bruto geïndexeerd maandsalaris).
 • Relevante werkervaring kan meegenomen worden.
 • Je geniet van een 2e pensioenpijler ter waarde van 4% van je bruto jaarloon.
 • Hospitalisatieverzekering tegen een voordelig tarief.
 • Maaltijdcheques van 6 euro per gewerkte dag (7.36 u.).
 • Blijf leren en groeien via ons groot opleidingsaanbod.
 • Geniet van een goede balans tussen werk en privé.
 • Openbaar vervoer voor woon-werkverkeer is volledig terugbetaald.
 • Kom je met de fiets naar het werk? Dan krijg je een mooie fietsvergoeding van 0,25 euro/km.

Solliciteren?

Mail je cv, motivatiebrief en kopie van je diploma voor zondag 28 augustus 2022 naar vacatures@dendermonde.be. Op basis van je cv en motivatie beslissen we of we je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Het schriftelijk en mondeling gedeelte vindt plaats op dinsdag 6 september. Alle communicatie over de selectieprocedure verloopt via mail. Per stap ontvang je van ons een mail met de nodige informatie.

Vragen?

Voor meer inlichtingen over de inhoud van de functie, kan je contact opnemen met Elke Merckx, communicatieverantwoordelijke, via elke.merckx@dendermonde.be.

Dit artikel werd gepubliceerd op 28 juli 2022.