Kermis in Dendermonde-centrum

Vrijdag 19/8 start de kermisweek in Dendermonde-centrum! Wat staat er op het programma? Wat zijn de verkeersmaatregelen?

Kermis op de Groene Dender: van vrijdag 19 tot en met donderdag 25 augustus

De kermisattracties worden opgesteld vanaf 19/8 en vertrekken grotendeels in de nacht na Katuit.

De parking Groene Dender is tijdelijk gesloten. Geniet van leuke attracties en lekker eten.

Walking Dender: vrijdag 19 augustus vanaf 19 u.

Traject: Grote Markt, deel Kerkstraat van nr. 25 tot Justitieplein, Justitieplein, Franz Courtensstraat, Bogaerdbrug, Werf, Koningin Astridlaan, Vlasmarktbrug en Vlasmarkt.

  • De straten in het traject en de Veerstraat worden afgesloten en er geldt een parkeerverbod van 19/8, 14 u. tot 20/8, 2 u..
  • Parkeerverbod van 18-2 u.: Kerkstraat vanaf de Beurzestraat tot en met Justitieplein.

 Peke Rammekeszandstoet: zaterdag 20 augustus

Op zaterdag 20 augustus om 14 u. is er een optocht door de straten van Dendermonde met vendel- en trommelkorps van Volkskunstgroep Reynout Dendermonde vzw, reus Gust, buitenlandse volksdansgroep, Les Amis des Alfers Namurois (vendeliers uit Wallonië), reuzendragers en pijnders van Dendermonde, 't Klein Muziekske en de reuzen van Peke Rammekeszand. Start in de Kazernestraat, Franz Courtensstraat, Papiermolenstraat, Oude Vest, Brusselsestraat, Heldenplein, Brusselsestraat, Vlasmarkt, Ridderstraat, Grote Markt, Justitieplein, Franz Courtensstraat, Kasteelstraat. Ontbinding voorzien rond 17.15 u. aan de Groene Dender. De Kasteelstraat wordt tijdelijk afgesloten bij aankomst van de stoet.

Ontdek de wereld in Dendermonde: zaterdag 20 augustus

Avondvoorstelling met PassePartoe, buitenlandse folkloregroep en Reynout op zaterdag 20 augustus om 20 u. in het Óscar Romerocollege, Emiel Van Winckellaan 6.

Dit artikel werd gepubliceerd op 3 augustus 2022.