Update werken Zogsebaan: openbare verlichting verdwijnt even

Op dinsdag 16 augustus is het vernieuwingsproject van de N446 gestart. Momenteel is de Zogsebaan afgesloten. Vanaf 10 oktober zal de aannemer de verlichting vernieuwen.

De drie gemeenten, Aquafin, Riopact en het Agentschap Wegen en Verkeer investeren samen in 7,5 km nieuwe gewestweg. Vanaf de rotonde Zogsebaan/Hamsesteenweg in Dendermonde, en verder over Hamme tot de Acacialaan in Waasmunster wordt een veilige en groenere rijksweg ingericht. 

De huidige werkzaamheden situeren zich op het traject Zogsebaan vanaf rondpunt - Heirbaan tot en met het kruispunt met de Bookmolenstraat in Hamme. Er wordt in kleinere deelfasen gewerkt voor de maximale bereikbaarheid van de woningen. Ook de zijstraten Mispelaarstraat en Moernestraat in Hamme worden aangepakt.

Het traject is afgesloten voor doorgaand verkeer.
De werken duren in deze fase tot april 2023.

Update 5/10/2022
Vanaf 10 oktober wordt de openbare verlichting verwijderd op de N446 tussen het rondpunt Zogsebaan/Hamsesteenweg en de Bookmolenstraat in Hamme. Dat is nodig om de weg, grachten, fietspaden en aanhorigheden op een behoorlijke manier te kunnen aanleggen. De nieuwe openbare verlichting zal normaal gezien in de loop van december geplaatst worden.

In tussentijd vragen we voetgangers of fietsers die door de werf moeten passeren om een lokale bestemming te kunnen bereiken, om dat voorzichtig te doen, fietsers met de fiets aan de hand. Doorgaand verkeer volgt uiteraard de omleidingen die voorzien zijn sinds midden augustus.

Omleidingen in detail

  • Voetgangers kunnen de werfzone steeds passeren.
  • Omleiding voor fietsers via Mispelaarstraat – Noord Langestraat – Hansevelde – Hermietstraat – Bakkerstraat – Vijfbunderstraat.
  • Lokale omleiding via N41 – N17 (Mechelsesteenweg) - N47 (Martelarenlaan – Zeelsebaan – Europalaan) – Durmen – Sint-Annastraat.
  • Doorgaand gemotoriseerd verkeer via N41 – N17 (Mechelsesteenweg) – N47 (Martelarenlaan – Zeelsebaan – Europalaan) – E17 afrit 14.
  • Voor het openbaar vervoer verwijzen we door naar de website https://delijn.be/routeplanner waar actuele informatie over de hinder staat. Automatisch op de hoogte blijven? Op delijn.be/omleidingsnieuwsbrief kan u zich inschrijven op een nieuwsbrief op maat met actuele informatie over uw lijn.

Gedetailleerde info

Zie https://wegenenverkeer.be/dendermonde. Je kan ook inschrijven voor een nieuwsbrief over de evolutie van de werken.

Vragen?

Heb je vragen over deze werken, neem dan contact op met de omgevingsmanager van Wegen en Verkeer via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via het nummer 0476 72 22 57 op weekdagen van 9 tot 17 u.

Dit artikel werd gepubliceerd op 6 oktober 2022.