Update werken Zogsebaan

Op dinsdag 16 augustus is het vernieuwingsproject van de N446 gestart. Momenteel is de Zogsebaan afgesloten. De werken schieten heel goed op.

De drie gemeenten, Aquafin, Riopact en het Agentschap Wegen en Verkeer investeren samen in 7,5 km nieuwe gewestweg. Vanaf de rotonde Zogsebaan/Hamsesteenweg in Dendermonde, en verder over Hamme tot de Acacialaan in Waasmunster wordt een veilige en groenere rijksweg ingericht. 

De huidige werkzaamheden situeren zich op het traject Zogsebaan vanaf rondpunt in Grembergen tot en met het kruispunt met de Bookmolenstraat in Hamme. Er wordt in kleinere deelfasen gewerkt voor de maximale bereikbaarheid van de woningen. Ook de zijstraten Mispelaarstraat en Moernestraat in Hamme worden aangepakt.

Het traject is afgesloten voor doorgaand verkeer.
De werken duren in deze fase tot april 2023.

Update 15/12/2022
In de Zogsebaan tot kruispunt met Bookmolenstraat (Hamme) zijn alle rioleringswerken afgerond. De fietspaden en onderlagen van de rijweg in asfalt zijn aangelegd. Momenteel is de aannemer bezig aan de parkeerstroken. In januari zullen de voetpaden worden afgewerkt. Bij betere temperaturen (vermoedelijk april) zal de laatste asfaltlaag op fietspaden en rijweg worden aangebracht. Het traject blijft afgesloten voor doorgaand verkeer.

Van 23 december tot 8 januari gaat de aannemer in eindejaarsverlof. De werfzone zal netjes en veilig opgeruimd worden. Vanaf 9 januari starten de werken opnieuw.

Omleidingen in detail

  • Voetgangers kunnen de werfzone steeds passeren.
  • Omleiding voor fietsers via Noord Langestraat – Hansevelde – Hermietstraat – Bakkerstraat – Vijfbunderstraat.
  • Lokale omleiding via N41 – N17 (Mechelsesteenweg) - N47 (Martelarenlaan – Zeelsebaan – Europalaan) – Durmen – Sint-Annastraat.
  • Doorgaand gemotoriseerd verkeer via N41 – N17 (Mechelsesteenweg) – N47 (Martelarenlaan – Zeelsebaan – Europalaan) – E17 afrit 14.
  • Voor het openbaar vervoer verwijzen we door naar de website https://delijn.be/routeplanner waar actuele informatie over de hinder staat. Automatisch op de hoogte blijven? Op delijn.be/omleidingsnieuwsbrief kan u zich inschrijven op een nieuwsbrief op maat met actuele informatie over uw lijn.

Gedetailleerde info

Zie https://wegenenverkeer.be/dendermonde. Je kan ook inschrijven voor een nieuwsbrief over de evolutie van de werken.

Vragen?

Heb je vragen over deze werken, neem dan contact op met de omgevingsmanager van Wegen en Verkeer via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via het nummer 0476 72 22 57 op weekdagen van 9 tot 17 u.

Dit artikel werd gepubliceerd op 14 december 2022.