Denderfit Junior helpt jongeren met overgewicht

Denderfit Junior: bewegen, gezond leven en je ‘goed in je vel’ voelen voor jongeren van 14 tot 17 jaar met overgewicht

Steeds meer jongeren worstelen met overgewicht. Dat is een alarmerende evolutie, want zwaarlijvigheid houdt veel gezondheidsrisico’s in. Wat de oorzaken ook zijn, de kern van de oplossing ligt in een gezonde levensstijl.

Om jongeren op de goede weg te helpen, start de obesitaskliniek van AZ Sint-Blasius in september met het groepsprogramma 'Denderfit Junior' voor jongeren van 14 tot 17 jaar met overgewicht. Het programma duurt 7 maanden en omvat 20 sessies.

Stad Dendermonde ondersteunt dit kersvers project.

Op een toffe manier zoeken jongeren samen met artsen, kinesisten, diëtisten en psychologen hun weg naar een gezonde levensstijl met veel beweging. De jongeren gaan in groep aan de slag. Iedereen leert van iedereen, leeftijdsgenoten helpen elkaar als het even wat moeilijker gaat. De ouders supporteren vanaf de zijlijn.

Het programma bestaat uit verschillende thema’s met onder meer sessies over voeding en gezondheid. Sporten is een zeer belangrijk onderdeel van het programma en verschillende Dendermondse sportclubs werken mee aan Denderfit Junior. Alle sessies vinden plaats in Dendermonde Rugby Club aan het Sportcentrum, Van Langenhovestraat 203 a.  

Lees hier alle informatie.

Dit artikel werd gepubliceerd op 15 november 2022.