Nachtraven

De stedelijke musea lanceren in september het project Nachtraven; een expo op verschillende locaties doorheen de stad over het nachtleven in Dendermonde. Laat je nog meer onderdompelen in het onderwerp op onze lezing, platenbeurs en retrofuif!

We verdiepen ons in de geschiedenis van enkele roemruchte Dendermondse zalen: zaal Roxy, zaal Koningshof, club Ckomilfoo, dancing Zipper en danscafé Lifeline. Daarnaast houden we enkele verhalen die zich diep in het collectieve geheugen hebben genesteld tegen het daglicht. Wat was dat met die overrompeling van hanenkammen in de stad midden jaren ’80? Had de stationsbuurt van vroeger echt de uitstraling die sommigen haar toedichten? Aan de hand van interviews met uitbaters, deejays, portiers, barmannen maar ook nostalgische bezoekers brengen we het vroegere nachtleven in kaart. Duik mee de nacht in!

Expo Nachtraven 

  • van 17 september tot 31 oktober 2022
  • Vlasmarkt, Bogaerdstraat, Statieplein en Grootzand (Grembergen)
  • Op verschillende plaatsen in het stadscentrum en op één locatie in Grembergen verhalen ‘portieken’ de geschiedenis van Koningshof/Ckomilfoo; zaal Roxy; café Lifeline en Zipper.
  • In het Vleeshuismuseum (Grote Markt) wordt een aangepaste module Nachtraven voorzien.
  • gratis
Dit artikel werd gepubliceerd op 7 september 2022.