Vacature: maatschappelijk assistent

Heb je kennis van de sociale kaart en sociale wetgeving? Ben je empathisch en streef je een kwaliteitsvolle dienstverlening na? Ben je klantgericht en een sterke coördinator?

Rol in de organisatie

Je begeleidt de cliënten op maat en professioneel. Samen bouw je aan een hulpverleningsplan en doorloop je een traject. Je hanteert hierbij de meest gepaste hulpverleningsmethodieken en volgt de begeleidingen verder op.

Als luisterend oor en vertrouwd gezicht, informeer je de cliënten over hun rechten en plichten. Je neemt de rechten op eigen aan het Sociaal Huis maar verwijst indien nodig ook actief door naar partners. Je aanpak is klantvriendelijk met een brede blik maar ook op maat van de cliënt.

Je zet een kwaliteitsvol sociaal onderzoek op in functie van de noden van de cliënt. Dit onderzoek vertaal je in een sociaal verslag en volg je qua afhandeling op de voet. Je werkt hiervoor nauw samen met de dienst administratie en financiën. Het correct informeren van zowel de cliënten als de betrokken instanties hoort hierbij.

Een van je taken is om actief deel te nemen aan teamvergaderingen en werkgroepen. Dankzij je correcte communicatie bouw je een netwerk uit welke je kan inschakelen bij complexe dossiers.

Je neemt deelt aan beleidsvoorbereidend werk door vastgestelde noden en behoeften van cliënten te signaleren. Je denkt mee kritisch na over veranderingen binnen de dienst en geeft advies over de wijze waarop de doelstellingen beter gerealiseerd kunnen worden.

De ideale kandidaat

Als maatschappelijk assistent heb je kennis van de sociale kaart, sociale wetgeving en maatschappelijk werk. Je bent empathisch en kan mensen motiveren. Je kan goed omgaan met stressvolle situaties en lost graag problemen op. Daarbij ben je klantgericht en streef je een kwaliteitsvolle dienst- en hulpverlening na. Bovendien ben je een echte teamspeler en werk je graag nauw samen met je collega’s. We verwachten van een goede maatschappelijk assistent dat hij/zij sterke communicatieve vaardigheden heeft en makkelijk kan omgaan met diverse groepen. Hierbij hanteer je een outreachende en proactieve houding, zet je in op een positieve hulpverleningsrelatie waarbij je focust op krachtgericht werken en zelfredzaamheid stimuleert, aangepast aan ieders tempo.

Wil je samen met mensen stappen zetten? Wil je rechten waar maken? Ben je een vlotte planner en organisator? Heb je sterke administratieve vaardigheden? Stel je zeker kandidaat.

Download de infobrochure voor maatschappelijk assistent

Plaats in de organisatie

Het Sociaal Huis is een open en laagdrempelige eerstelijnsdienst die staat voor het verzekeren van de maatschappelijke dienstverlening die elke inwoner van Dendermonde in staat stelt een leven te leiden dat beantwoordt aan de menselijke waardigheid en die maatschappelijke integratie bevordert.

Het Sociaal Huis heeft als doelstelling de toegankelijkheid tot alle dienst-, hulp- en zorgverlening te maximaliseren met een bijzondere aandacht voor maatschappelijk kwetsbaren. Daarnaast zet het Sociaal Huis zich in op het bestrijden van onderbescherming. Wij doen dit met een team van deskundige, leergierige en enthousiaste medewerkers, in een sfeer van vertrouwen en respect, op een neutrale en warme manier.

Ons aanbod

 • Blijf leren en groeien via ons groot opleidingsaanbod.
 • Geniet van een goede balans tussen werk en privé
 • Een voltijdse functie in contractueel dienstverband
 • Een aantrekkelijke verloning volgens de salarisschaal B1-B3 (min. 2.771 EUR en max. 4.669 EUR bruto geïndexeerd maandsalaris)
 • Relevante werkervaring kan meegenomen worden
 • Je geniet van een groepsverzekering (4 % van je bruto jaarloon).
 • Openbaar vervoer voor woon-werkverkeer is volledig terugbetaald.
 • Kom je met de fiets naar het werk? Dan krijg je een mooie fietsvergoeding van 0.25 EUR/km
 • Gratis hospitalisatieverzekering.
 • Maaltijdcheques van 6 EUR/gewerkte dag
 • Vele voordelen en kortingen via GSD-V

Bijkomende informatie

 • Het verloop van de selectie
  • Preselectie (gunstig/ongunstig)
  • Een gevalstudie: dinsdag 25 oktober 2022 of woensdagnamiddag 26 oktober 2022
  • Een persoonlijkheidsvragenlijst
  • Een mondeling gedeelte: vrijdag 28 oktober 2022

Interesse?

Solliciteer hier voor maatschappelijk assistent

Solliciteren kan tot en met 5 oktober 2022 door jouw cv, ingevulde vragenlijst en een kopie van jouw diploma en eventueel je rijbewijs te bezorgen.

Vragen?

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure kan je contact opnemen met Annelies Van Doren via vacatures@dendermonde.be of via 052-37 83 01.

Voor meer inlichtingen over de inhoud van de functie, kan je contact opnemen met Ann Van Hove via ann.vanhove@ocmw.dendermonde.be 

Dit artikel werd gepubliceerd op 14 september 2022.