Wat staat er op het sportieve verlanglijstje van de Dendermondenaren?

We willen dat de sportinfrastructuur in Dendermonde nog meer inspeelt op de noden en behoeften van onze sporters en sportclubs. Na een bevraging bij de sportclubs deden we ook een bevraging bij de burgers. Lees hier de resultaten.

De digitale bevraging “Waar wil jij sporten en bewegen?” liep van begin mei tot eind juni 2022 op www.denkmee.dendermonde.be. We focusten ons daarbij op lichte sportinfrastructuur in de buitenlucht die bedoeld is voor sporten buiten clubverband zoals looppaden, fietsroutes, petanquepleintjes, outdoorfitness, basketpleintjes enz. Inwoners konden deelnemen aan een korte poll of konden concrete ideeën en voorstellen pinnen op een kaart.

De resultaten van deze burgerbevraging.

  • Onze inwoners vinden dat er te weinig lichte sportinfrastructuur aanwezig is. De kwaliteit van de bestaande infrastructuur is redelijk maar kan nog beter.
  • De Dendermondenaren houden het meest van lopen, fietsen, zwemmen, mountainbiken en fitness. Ze willen vooral meer infrastructuur om deze sporten op een kwalitatieve manier in de publieke ruimte te kunnen uitoefenen. Op het sportieve verlanglijstje van onze inwoners staan dan ook in volgorde van belangrijkheid: looproute(s), Finse piste(s), openluchtzwemmen, wandelroute(s) en outdoorfitness.
  • Daarnaast wensen onze inwoners voetbal- en basketpleintjes en ruimte voor onder meer yoga.

We danken onze burgers voor het deelnemen aan de bevraging en nemen de resultaten mee in de opmaak van het sportinfrastructuurplan. We bekijken waar er quickwins zijn. We nemen de resultaten van de sportbevraging ook mee in strategische plannen zoals de Vondelbeekvallei

Download de infographic met de resultaten van de online sportbevraging.

Dit artikel werd gepubliceerd op 19 september 2022.